İş makinası yüklü TIR üst geçitte sıkıştı

Güncelleme Tarihi:

İş makinası yüklü TIR üst geçitte sıkıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2008 13:08

YALOVA’da sürücünün dikkatsizliği sonucu, TIR’ın taşıdığı kepçe üstgeçite sıkıştı. TIR'ın lastiklerinin havasının indirilmesi yetmeyince, iş makinasının kepçesi sökülerek araç kurtarıldı.

Haberin Devamı

Yalova’da yaşanan olay, özel bir şirketin iş makinesini taşıyan İsmet Omuş’un kullandığı 06 LFG 78 plakalı TIR’ın, Yalova Devlet Hastanesi’ni, D-100 Karayolu’na bağlayan üstgeçitten geçmek istemesi sonucu meydana geldi. 4 metre 40 santimetreyi aşan, üzerinde iş makinesi olan TIR, geçitte sıkıştı. Trafiğin aksamasına neden olan olaydan sonra iş makinesi, aracın lastiklerinin havasının boşaltılarak kurtarılması düşünüldü. Bundan da sonuç alamayan şirket görevlileri, iş makinesinin kepçesini sökerek geçitten çıkarabildi. Üstgeçite sıkışan TIR’a ceza yazmak isteyen polisler, şirket görevlilerinin “Üstgeçitteki yükseklik iddia edildiği gibi 4 metre 40 santimetre değil” itirazıyla karşılaştı. Bu itiraz üzerine yapılan ölçümde geçitin girişinin 4 metre 60 santimetre, çıkış yüksekliğinin ise 4 metre 40 santimetre olarak ölçtüler.

Haberin Devamı

Ölçümlerden sonra kamyon sürücüsüne tek taraflı kaza olduğu için ceza yazmayan trafik polisleri, köprüye verdikleri zarar nedeniyle Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!