İş Girişim, Ode Yalıtım'a ortak oldu

Güncelleme Tarihi:

İş Girişim, Ode Yalıtıma ortak oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2007 15:13

İş Bankası'nın dolaylı iştiraki İş Girişim Sermayesi, Ode Yalıtım ve Ticaret A.Ş'ye sermaye desteğiyle ortak oldu.

Haberin Devamı

İş Girişim Sermayesi Genel Müdürü Murat Özgen, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, amaçlarının mali yapıyı kuvvetlendirip, büyük yatırımları finanse etmek olduğunu vurguladı.

Ode Yalıtım'a 5 milyon dolar sermaye katkısı sağlayarak yüzde 17,2 oranında paya sahip olduklarını aktaran Özgen, Çorlu'da 35 milyon dolara kurulacak yeni üretim tesisinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.
Türkiye ve çevresinin inşaat sektörü için çok büyük potansiyel taşıdığını belirten Özen, “İnşaatın bir sonraki adımı olarak ortaya çıkan yalıtım konusu, gerek küresel ısınmaya karşı tedbir alma, gerekse enerji tasarrufu zorunlulukları nedeniyle dünyanın her köşesinde gittikçe önem kazanıyor” dedi.

Ode Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ise bugüne kadar çeşitli potansiyel ve finansal ortaklarla görüşmüş olmalarına rağmen İş Girişim Sermayesi ile işbirliği yapmaya karar verdiklerini anlattı.
Turan, hedeflere ulaşabilmek için güçlü bir sermaye yapısının oluşturulması, şirketin daha kurumsal ve şeffaf bir yapıya kavuşturulması, daha hızlı büyüme için gereken kurumsal ve mali altyapının oluşturulması gibi nedenlerin yanı sıra, farklı bir bakış açısından doğan ihtiyacın İş Girişim Sermayesi ile işbirliği yapmalarında önemli etkisi olduğunu söyledi.

“BÖLGESEL VE GLOBAL BİR MARKA OLMA HEDEFİNDEYİZ”

Depreme karşı oluşturduğu koruyucu etki, küresel ısınma ve enerji tasarrufu zorunlulukları ile yalıtım sektöründeki talebin hızla arttığına dikkat çeken Turan, şirket olarak bu talebin farkında olduklarını ve yatırımları bu yönde gerçekleştirdiklerini ifade etti. Turan, “Bölgesel ve global bir marka olma hedefindeyiz. Sahip olduğumuz birikim ve deneyimin, uluslararası sektörde rakiplere karşı bizi güçlü kılacağına inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'de yalıtımın öneminin gerektiği gibi anlaşılamadığına işaret eden Turan, inşaat maliyetinin yalnızca yüzde 2'sinin yalıtımdan oluştuğunu ve yüzde 70'e varan enerji tasarrufu sağlayan yalıtımın amortisman süresinin 2 yıla kadar düşürülebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Turan, ortaklık için yerli yatırımcıyı tercih etme nedenlerine ilişkin bir soruya, “Ode Yalıtım olarak bizler, ulusal, bölgesel ve global yatırımlar hedefliyoruz. Dolayısıyla global bir bir marka yaratmak için yerli şirketleri tercih ediyoruz” diye konuştu.

Gelecekte farklı bir sektöre yatırım yapmayı düşünüp düşünmedikleri yönündeki bir soru üzerine de Turan, uygun bir ortak bulmaları durumunda bunu düşünebileceklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!