İş bulsam kendim çalışacağım

Güncelleme Tarihi:

İş bulsam kendim çalışacağım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'de çocuklarına boyacılık yaptıran bir anne, ‘Ailenin Korunması Kanunu’na muhalefetten, 2 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmada, 35 yaşındaki anne Cayide Oral ile ayakkabı boyacılığı yapan çocukları 15 yaşındaki H.O. ve 12 yaşındaki F.O. hazır bulundu. Anne Oral eşinden ayrıldığı için sıkıntıda olduğunu, çocuklarının kendisine yardım ettiğini söyledi. Oral, 6 çocukla tek başına yaşamaya çalıştığını, en büyük çocuğunun evinde kaldığını ve 2 çocuğunun da okula gittiğini anlattı. Oral'ın ‘‘İş bulsam kendim çalışacağım’’ demesi üzerine Yargıç Melike Kara, ‘‘Nasıl iş bulamıyorsun? Her yerde temizlikçi, bakıcı aranıyor. Bir an önce kendine iş bul’’ dedi.

H.O. da babasının işten ayrılmasından sonra eve katkıda bulunmak için boyacılık yapmak zorunda kaldığını, bu nedenle okuldan ayrıldığını, ancak annesinin kendisini zorla çalıştırmadığını kaydetti. F.O. ise Ali Rıza İlköğretim Okulu'na gittiğini, okul dışında da boyacılık yaptığını söyledi.

Mahkeme, Oral'ın eşinden boşanıp boşanmadığının ve bir işte çalışıp çalışmadığının belirlenmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!