İranlı kadınlara Olimpiyat desteği

Güncelleme Tarihi:

İranlı kadınlara Olimpiyat desteği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 12:49

Olimpiyatlar'da ülkelerini temsil edecek İranlı kadın sporcuların müsabakalara başörtüsüz katılabilmeleri için bir kampanya başlatıldı.

Haberin Devamı

İngiltere’nin başkenti Londra’da önümüzdeki hafta başlayacak 2012 Yaz Olimpiyatları kadınlar için birçok açılıma sahne oldu. FIFA’nın başörtüsü yasağını kaldırmasının ardından Suudi Arabistan, Katar ve Brunei Sultanlığı tarihte ilk kez olimpiyatlara kadın sporcu göndermeyi kabul etti.

 

Son olarak, ülkelerindeki kurallar gereği müsabakalar sırasında başlarını örtmek zorunda olan İranlı kadın sporcuların Olimpiyatlar’a başörtüsüz katılabilmesi için bir kampanya başlatıldı.

 

İngiltere’de Cambridge Üniversitesi Antropoloji Bölümü’nde doktora öğrencisi olan Sertaç Sehlikoğlu’nun “Muslim Women in Sports” (Sporda Müslüman Kadınlar) isimli blog’u aracılığıyla Twitter’da başlattığı kampanya kısa bir süre içinde hızla yayıldı.

 

Haberin Devamı

Kampanya, #IranianFemaleOlympiansRighttoUnveil (İranlı kadın Olimpiyat sporcularının başlarını açma hakkı) hashtag’i üzerinden sürdürülüyor.

 

Ayrıca yine Sehlikoğlu’nun yönettiği Twitter hesabı (@MslimWomenSports) hesabı aracılığıyla da kampanyadaki gelişmeler takipçilerle paylaşılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!