İran: Rusya'nın teklifi yetersiz

Güncelleme Tarihi:

İran: Rusyanın teklifi yetersiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2006 10:35

İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, Rusya'nın İran için nükleer yakıt üretme ve atıkları geri alma yönündeki teklifinin yetersiz olduğunu söyledi.

Resmi İran ajansı, Laricani'nin Çin'den dönüşünde yaptığı açıklamada, “Rusya'nın teklifi, İran'ın nükleer enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yetersizdir” dediğini aktardı. Haberde, Laricani'nin, teklifin hala müzakere edilmesi gerektiğini, bununla birlikte olumsuz bir teklif olduğunu söyleyemeyeceğini ifade ettiği kaydedildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) yönetim kurulunun 2 Şubat'ta yapacağı olağanüstü toplantı öncesinde destek arayışına çıkan ve Moskova ziyaretinin ardından dün de Çin'in başkenti Pekin'e giden Laricani, “barışçı amaçlı nükleer teknolojiden yararlanmanın UAEK'ye üye ülkelerin hakkı olduğunu” belirtmiş, Rusya'da uranyum zenginleştirilmesi önerisine olumlu baktıklarını, ancak önerideki bazı belirsizliklerin giderilmesi gerektiğini kaydetmişti. Laricani, nükleer programı yüzünden İran'a yaptırım uygulanması konusunda da bunun “yanlış bir yöntem” olduğunu söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!