İran, İsrail'in suçlamalarını reddetti

Güncelleme Tarihi:

İran, İsrailin suçlamalarını reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 10:18

İran, Tel Aviv'de önceki gün düzenlenen saldırıdan sonra İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz'ın saldırıyı Tahran'ın finanse ettiği yönündeki suçlamasını reddetti.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hamid Rıza Asefi'nin imzasını taşıyan yazılı açıklamada, “Şaul Mofaz'ın açıklamaları dayanaksızdır. İşgal edilen topraklardaki kriz, İsrailli liderlerin insanlık dışı siyaseti yüzündendir ve bu tür açıklamalar Siyonist rejimin umutsuzluğunu göstermektedir” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Asefi'nin “İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistinlilere desteği sadece moral destektir” dediği belirtildi.
İran Devlet Başkanı Mahmud Ahmedinejad, Suriye'nin başkenti Şam'da aralarında Filistinli radikal örgütler Hamas ve İslami Cihad'ın da bulunduğu 10 grubun liderleriyle bir araya gelmiş ve “Filistin halkının mücadelesini desteklediğini” söylemişti.

Tel Aviv'in güneyinde, eski otobüs terminalinin bulunduğu bölgede düzenlenen intihar saldırısında eylemci ölmüş, 17 kişi yaralanmıştı.

Filistin'de seçimlerin yapılmasına 6 gün kala düzenlenen ve Filistin yönetimi tarafından kınanan saldırı, hem İslami Cihad, hem de El Fetih örgütünün askeri kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı tarafından üstlenilmişti.
Saldırının ardından Mofaz, “Saldırı, Tahran tarafından finanse edildi, Suriye tarafından planlandı ve Filistinliler tarafından düzenlendi” açıklamasında bulunmuş, ellerinde “Tel Aviv'deki saldırının İran ile Suriye arasındaki terör ittifakının doğrudan sonucu olduğunu gösteren kesin kanıtlar bulunduğunu” söylemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!