Ä°ran ElçiliÄŸi önünde 5 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İran Elçiliği önünde 5 gözaltı
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 08, 2004 13:38

İran Büyükelçiliği önünde 1999'da İran'da meydana gelen olayları protesto etmek isteyen 5 kişi, pasaportları bulunmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Tahran Caddesi'nde bulunan İran Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruptan 3'ü, daha önceden buluşma yeri olarak belirledikleri Kuğulupark'ta Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.
  Â
Gruptan daha önceden ayrılan ve İran Büyükelçiliği önüne taksi ile gelen iki kişinin ise basın açıklaması yapmasına izin verildi. Önce Farsça daha sonra ise Türkçe olarak okunan açıklamada, İran'da 8 Temmuz 1999'da çıkan öğrenci hareketlerinin hükümet tarafından bastırılması sırasında çıkan olaylar protesto edildi. Açıklamanın ardından iki kişiye Yabancılar Şubesi ekipleri tarafından kimlik kontrolü yapıldı. Kontrolde pasaport ve ikametgah belgelerini gösteremeyen eylemciler gözaltına alındı.
  Â
Gözaltına alınan 5 kişinin, Yabancılar Şubesi'nde yapılacak incelemelerinin ardından, pasaportları olmadığının anlaşılması durumunda sınırdışı edilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!