İran Büyükelçisi, dün bir kez daha çağrıldı

Güncelleme Tarihi:

İran Büyükelçisi, dün bir kez daha çağrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

İran'ın bir haftayı aşkın süredir elinde tuttuğu Jandarma Çavuş Erdal Sözbir ile Jandarma Er Fatih Gür'ün aileleri, çocuklarının hayatından endişe ederken, İran'ın Ankara Büyükelçisi dün bir kez daha Bakanlığa çağrılarak bilgi alındı.

Sözbir ve Gür aileleri, çocuklarının kendilerine gösterilmesi için Türk makamlarından girişimde bulunmalarını istediler. Aileler, Ankara'da temas kurdukları yetkililere İranlı makamların çelişen açıklamalarda bulunduklarını da belirterek, ‘‘İran Dışişleri Bakanı elinden geleni yapacağını söylerken, İçişleri Bakan Yardımcısı çocuklarımızın yargılanacağını belirtiyor’’ dediler. Dışişleri Bakanlığı'na askerlerin serbest bırakılacaklarına dair herhangi bir bilgi gelmezken, iki ülke arasındaki sınır yetkilileri arasında görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Süleyman Demirel'in de Saraybosna dönüşünde gerekirse Hatemi ile görüşeceğini söylemesine rağmen, iki cumhurbaşkanı arasında düne kadar bir telefon görüşmesi olmadı. Demirel'in yakın çevresine, ‘‘Dışişleri Bakanı, Saraybosna'da bizim bakanımıza söz verdi. Bu sorunu kendileri yarattılar, kendileri çözsünler. Bizim askerlerimize hiçbir şey yapamazlar. Şu andaki durum zaten uluslararası hukuka aykırı. Önce sözlerini yerine getirsinler. Ondan sonra Hatemi'yi ararım’’ dediği öğrenildi.

İran'ın askerleri serbest bırakmaması üzerine bu ülkenin Ankara Büyükelçesi Hüseyin Lavasani, dün yine Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Lavasani krizin başgöstermesinden bu yana üçüncü kez Dışişleri Bakanlığı'na gitmek zorunda kaldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!