Irak'ta uçak kazasında yaralanan Akyüz taburcu oldu

Güncelleme Tarihi:

Irakta uçak kazasında yaralanan Akyüz taburcu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2007 13:28

Adana Şakirpaşa Havaalanından kalktıktan sonra Irak'ın Balad kendi yakınlarında düşen, Türk işçilerini taşıyan uçaktan sağ kurtulan tek yolcu olan Abdülkadir Akyüz, tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden taburcu oldu.

Haberin Devamı

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, Akyüz taburcu olmadan önce hastanın durumu hakkında bilgi verdi. Hastanın 9 Ocak'ta geçirdiği uçak kazasından sonra Irak'ta yapılan ilk müdahale ve tedavisinin ardından 20 Ocak'ta hastanelerine nakledildiğini kaydeden Tosun, hastanın ilk getirildiğinde solunum cihazına bağlı olduğunu, ciddi vücut ve akciğer travması bulunduğunu söyledi.

Hastanelerinde 49 gün süren tedavi sonrasında Akyüz'ün durumunun daha iyi olduğunu anlatan Tosun, “Hastamızın omuriliğindeki kesi nedeniyle belden aşağısı felç durumdadır. Yürüyemeyeceği için hayatını bundan sonra tekerlekli sandalyede sürdürecek” dedi.

Cumhuriyet savcısı ve Ulaştırma Bakanlığından gelen teknik heyet tarafından kazayla ilgili Akyüz'ün bilgisine başvurulduğunu belirten Tosun, muayenesi iki psikiyatri doçenti tarafından yapılan hastanın hafızasında tam bir açılma olmadığını bildirdi. Hastanın kaza anıyla ilgili kopukluklar yaşadığını kaydeden Tosun, ”Sanıyorum bundan sonra da hafızası olayla ilgili tam olarak yerine gelmeyecek” diye konuştu.
Tosun, hastanın günlük hayatını devam ettirebilmesi için Adana'da fizik tedavi göreceğini söyledi.

“4-5 KİŞİ BİRBİRLERİNE SARILARAK BAĞIRIYORDU”

Kazadan sağ kurtulan tek yolcu olan Akyüz, daha sonra odasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Ellerinde belirgin yanıklar bulunduğu görülen Akyüz, düşmeden önce uçağın içinde 4-5 kişinin birbirlerine sarılarak bağırdıklarını hatırlayabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Uçağın orta kısmında oturduğunu, herhangi bir patlama duymadığını ifade eden Akyüz, “Uçak irtifa kaybetmeye başladı. Ben yerimde oturuyordum. 4-5 kişinin birbirlerine sarılıp, 'uçak düşüyor' diye bağırdıkları gözümün önünde” diye konuştu.

Uçak düştükten sonra yaşananları ise hatırlamadığını belirten Akyüz, kazadan kurtulan tek kişi olduğunun hatırlatılması üzerine, “Demek ki şanslıyım. Allah'ın işi” dedi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde yaşadığını, 2003'den beri Irak'a çalışmaya gittiğini anlatan 31 yaşındaki Akyüz, eşi Vesile Akyüz, 4 yaşındaki oğlu Kerem ve 7 aylık oğlu Ferhat ile bundan sonra aynı yerde yaşamını sürdüreceğini, geçimini nasıl sağlayacağına ise henüz karar vermediğini belirtti.

Haberin Devamı

Öte yandan, Akyüz'ün, Diyarbakır'da Devlet Hastanesinde bulunduğunu ve burada tedavi gördüğünü söylemesi üzerine, hastane yetkilileri, hastanın hafızasında sık sık bu tür gel-gitler yaşandığını belirttiler. Hastanın amcası Tahir Akyüz ise hastane yetkililerine kendilerine gösterdikleri destek ve yardım için teşekkür ederken, “Hastamıza çok iyi baktılar. Bizim için seferber oldular. Sağ olsunlar, hepsine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Tahir Akyüz, yeğeninin çalıştığı firmanın Adana'da bulunması ve Dargeçit'e daha yakın olması nedeniyle hastanın bundan sonraki tedavisini burada devam ettirmeyi uygun bulduklarını ifade etti. Akyüz'ün yengesi olduğunu söyleyen bir kadın ise hastanın henüz tam olarak iyileşmeden taburcu edildiğini ileri sürdü. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Şanal Tosun da, Akyüz'ün çok uyumlu bir hasta olduğunu söyledi.
Akyüz, hastaneden taburcu edildikten sonra özel bir ambulansla Adana'ya doğru yola çıktı.

PİSTE 200 METRE KALA DÜŞMÜŞTÜ

9 Ocak'ta Adana Şakirpaşa Havaalanı'ndan kalkan ve yolcularının büyük çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu Aeriantur Havayolları'na ait Antonow-26 tipi uçak, Bağdat'ın 80 km kuzeyinde Balad kenti yakınında Amerikalıların Anaconda üssündeki piste 200 metre kala düşmüştü.

Haberin Devamı

Söz konusu uçak kazasında 34 kişi hayatını kaybetmişti. Kazadan sağ kurtulan tek kişi olan Akyüz, 20 Ocak'ta Irak'ta tedavi gördüğü hastaneden hava ambulansıyla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!