Irak, "Saddam'ın idam cezası hemen uygulanmayabilir"

Güncelleme Tarihi:

Irak, Saddamın idam cezası hemen uygulanmayabilir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 22:30

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin hakkında verilen idam cezasının yüksek mahkeme tarafından onanmasının ardından, idam cezasının hemen uygulanmayabileceği açıklandı.

Haberin Devamı

Reuters ajansına bilgi veren Iraklı yetkililer, Saddam Hüseyin'in cezasının 30 gün içinde infaz edilebilmesi için Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin hızlı infaz emrini veren bir kararname yayınlaması gerektiğini, bunun da mümkün görünmediğini söylediler.

Irak Adalet Bakanı Yardımcısı Boşo İbrahim, bakanlığın idam kararını 1 ay dolmadan uygulayamayacağını belirtti. İbrahim, "Adalet Bakanlığı, tam 1 aylık süre dolduktan sonra idamın ne zaman infaz edileceğine karar verebilir" diye konuştu.

İdam kararını onayan yüksek mahkemenin sözcüsü Reyid Cuhi de Saddam Hüseyin'in ne zaman idam edileceği konusunda, 2 seçenek bulunduğunu söyledi.

Ölüm cezası, mahkeme tarafından yayınlandıktan sonraki 30 gün içinde cumhurbaşkanlığı kararı olursa infazın herhangi bir zamanda yapılabileceğini anlatan Cuhi, ancak böyle bir karar yoksa, 30 gün dolduktan sonra Adalet Bakanlığının, idamın tarihini saptayacağını kaydetti

Haberin Devamı

Saddam Hüseyin hakkında Duceyl katliamı nedeniyle 5 Kasım'da verilen idam cezasına karşı avukatlar, yüksek mahkemeye itirazda bulunmuştu. Mahkeme, salı günü başvuruyu reddettiğini bildirerek, alt mahkemenin kararını onamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!