İpsala'da eroin operasyonu, işadamı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

İpsalada eroin operasyonu, işadamı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00


İpsala Gümrük Kapısı'nda ele geçirilen 136 kilogram eroinin sahibi olduğu gerekçesiyle işadamı Celal Araç ile 3 adamının yakalandığı bildirildi.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, uluslararası bir uyuşturucu kaçakçılığı organizasyonunu takibe alan polis, İpsala Gümrük sahası içerisindeki bir TIR'da İstanbul DGM'den alınan izinle 29 Kasım günü arama yaptı.

Arama sonucu TIR'ın gizli bölmelerine saklanmış 136 kilogram eroin ele geçirilirken, TIR sürücüsü Asım Sıraç gözlem altına alınarak İstanbul'a getirildi.

Sıraç'ın ifadeleri ve edinilen istihbarat sonucu uyuşturucunun, Çara Ro-Ro Taşımacılık, Araç Turizm, Araç İnşaat ile bir plastik fabrikası, Etiler'deki Meksika restoranı, Laleli'deki Çara Oteli'nin sahibi Celal Araç'a ait olduğu belirlendi. Celal Araç yakalanırken, ayrıca, uyuşturucu nakliyesinin organizasyonuyla ilgili Recep Kılıç ile bir kişi daha gözlem altına alındı.

Ele geçen uyuşturucunun İran üzerinden Türkiye'ye sokularak Hollanda'ya götürülmek istendiği belirtildi.

Araç'ın kardeşi kaçtı

Operasyonun gerçekleştirildiği gün, henüz uyuşturucunun sahibi ile organizasyon içerisinde yer alan kişiler yakalanmadan İpsala Gümrük Kapısı tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldığını hatırlatan Narkotik Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu nedenle aralarında Celal Araç'ın kardeşi Ahmet Araç'ın da bulunduğu bazı kişilerin kaçtığını söylediler.

Yetkililer, İpsala Gümrük Kapısı'ndaki görevlilerin, ''change'' olduğu gerekçesiyle 9 gün gümrük sahasında bekletilen TIR'da, İstanbul polisi gelmeden önce hiç arama yapmadığını ve uyuşturucunun ele geçirilmediğini de sözlerine eklediler.

İkinci operasyon

Bu arada Büyükçekmece'de düzenlenen bir diğer operasyonda 65 kilogram eroin ele geçirildi. Uyuşturucunun sahibi Yunus Altekin ile beraberindeki bir kişi gözlem altına alındı.

Ele geçirilen uyuşturucunun, Türkiye'ye İran üzerinden kaçak yollarla sokulduğu ve Avrupa ülkelerine gönderilmek istendiği belirlendi.

Narkotik Şube Müdürlüğü yetkilileri, her iki operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun Türkiye'deki piyasa değerinin 3 trilyon, Avrupa'da ise 3 katı olduğunu kaydettiler.

Diğer operasyonlar

Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin son 10 gün içerisinde gerçekleştirdiği diğer operasyonlarda da, 9 kilo eroin, 375 gram kokain, 1 kilo 450 gram esrar, 750 adet uyuşturucu hap, 7.5 litre sülfirik asit ele geçirildi. Olaylarla ilgili 61 kişi de yakalanarak gözlem altına alındı.

Sokak satıcılarına yönelik operasyonlarda da, hakkında gıyabi tevkif kararı ve yakalama müzekkeresi bulunan 48 kişi de yakalandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!