iPod Touch sahipleri Avrupa’da ilk kez Türkiye’de Starbucs’tan müzik indirecek

Güncelleme Tarihi:

iPod Touch sahipleri Avrupa’da ilk kez Türkiye’de Starbucs’tan müzik indirecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 00:00

Taşınabilir müzik çalar iPod’ların son gözdesi internete bağlanabilen iPod Touch’ı kasım ayında Türkiye’ye sunmayı planlayan Apple IMC, Starbucks’lardan müzik indirmeyi Avrupa’da ilk olarak Türkiye’de uygulamaya hazırlanıyor.

Müzik çalarla cep telefonunu birleştiren iPhone’larla ilgili Türkiye stratejisini henüz belirlemeyen Apple, tomografileri renklendiren yeni sağlık çözümlerine de odaklanacak.

DOKUNMATİK ekran ve kablosuz internete erişim özelliğine sahip taşınabilir müzik çaların son modeli iPod Touch’ı kasım ayında Türkiye’ye getirmeye hazırlanan Apple, kahve zinciri Starbucks’larda çalan müzikleri iPod Touch’lara indirme özelliğini Avrupa’da ilk olarak Türkiye’de uygulamak için görüşmeler yapıyor. Apple Türkiye, 2008 yılında iPod satışlarını yüzde 80, Macintosh satışlarını ise yüzde 40 artırmayı hedefliyor. Teknoloji severlerin gündeminde olan ve son dönemde şifreleri kırılmaya başlanan iPhone’un Türkiye’ye gelmesi konusunda ise henüz kesin bir tarih yok. Ancak şirket yetkilileri, iPhone tutkunlarının 2008 yılının sonuna kadar beklemesi gerektiğini belirtiyor.

STARBUCKS’LARLA İŞBİRLİĞİ: Apple IMC ve Bilkom Genel Müdürü Cömert Varlık, mp3 çalar iPod Touch’ları kasım ayında Türkiye’de pazara sunacakları belirterek, kablosuz internet (Wi-Fi) özelliğiyle doğrudan satın alma ve yükleme seçeneği sunan iPod Touch’larla Starbucks’larda müzik indirilebilmesi yönünde Shaya Grup’la görüşmelerini sürdürdüklerini söyledi. Varlık, Amerika’da yapılan bu işbirliği ve uygulamanın Avrupa bölgesinde ilk defa Türkiye’de gerçekleşmesi için görüşmelerini sürdürdüklerini kaydetti. iPod Touch’ların Türkiye’de 350-400 Euro fiyattan piyasaya sunulması bekleniyor.

İPOD’DA YÜZDE 80 ARTIŞ: iPod Touch

dışında güncellenen diğer ürünleri Türkiye piyasasına sunan Apple IMC, iPod segmentinde yüzde 80, Macintosh’larda ise yüzde 40’lık artış bekliyor. Türkiye’de 250-300 bin adetlik mp3 çalar pazarının bulunduğunu aktaran Varlık, pazar paylarını adet ve fiyat olarak ayırdıklarını ve gelir açısından sektörde paylarının yüzde 40’ın üzerinde olduğunu belirtti. 2008’de, iPod segmentinde yüzde 80 oranında büyüme beklediklerini dile getiren Varlık, "Mp3 pazarında her firma pazara ürün sunmaya başladı. Rekabet pazar payımızı olumlu etkiledi. 15 dolarlık ürünler de pazara sürülüyor. O zaman bizim ürünümüzün farklılığı ortaya çıkıyor" dedi. Varlık, Türkiye’de iPod modellerinden en çok nano, klasikler ve shuffle’ların sattığını belirterek, iPod Touch’ın da pazara girdiğinde çok ilgi çekeceğine inandığını kaydetti.

TOMOGRAFİLER RENKLENECEK: Apple IMC, yeni dönemde sağlık sektöründeki çözümlere de odaklanacak. Bu sektördeki çözümünü ise bir ay içinde uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Radyolog doktorlara yönelik Osirix programı çözümlerini özel hastanelerin hizmetine sunan şirket, renkli tomografiler ve görüntüleme sistemleriyle ilgili çözümler geliştirecek. Cömert Varlık, yeni çözümleriyle tomografilerin renkleneceğini belirterek, "Bu çözüm, henüz proje aşamasında. Bir ay içinde tanıtımını yapacağız. Tomografilere artık renkli bakılacak. Orta büyülükteki özel hastaneleri hedefliyoruz. Sağlık sektörünün hızlı büyüdüğü Türkiye’de, bu alandaki potansiyel yüksek. Sağlık yeni dönemde odaklanacağımız alanlardan biri olacak. Bu çözümlerin devamı da gelecek" diye konuştu.

iPhone stratejisi belli değil

MÜZİK çalar ve internet tarayıcısını cep telefonuyla birleştiren Apple’ın son icadı iPhone’un Türkiye’ye ne zaman gelebileceği konusuna da değinen Cömert Varlık, şu bilgileri verdi: "iPhone en son Avrupa’da İngiltere, Fransa ve Almanya pazarına girdi. Türkiye stratejisi henüz belli değil. Ama 2008 yılı sonuna kadar Türkiye’de satışa sunulacağını düşünüyorum. Apple, iPhone’da farklı strateji uyguluyor. ABD ve Avrupa’da gelir paylaşımı modeli var. Müşteriler iki yıllık anlaşma imzalıyor. Aylık belirli rakamı operatöre ödeme garantisi veriliyor. Apple bu gelirler üzerinden operatörden pay alıyor. Bu modelin, Türkiye’ye nasıl ve ne zaman uygulanacağı belirlenecek. Bu konuda bir mesaj vermek için henüz erken."

iPhone’un şifresini kıranlar teknik destek alamayacak

CÖMERT Varlık, iPhone’un şifresinin kırılarak Türk operatörlerde kullanım için uygun hale gelmesiyle ilgili olarak ise, "Bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız. Bu iPhone’un haklarının ihlali, önlemlerimizi alıyoruz. Cihazın şifresini kıranların teknik destek bulması mümkün olmayacak. Türkiye stratejisi belirlenince zaten iPhone’lar gelecek. Bunlar geldiğinde şifre kıranların yazılımları kilitlenecek. Türkiye olarak biz GSM operatörleriyle de görüşmüyoruz. Bunu doğrudan merkezimiz yapıyor. Her operatöre aynı mesafedeyiz" değerlendirmesini yaptı.

Appple Store sayısı 12’ye yükseldi

SADECE Apple ürünlerinin satıldığı Apple Store’lar hakkında da bilgi veren Cömert Varlık, yeni açılma aşamasında olan iki mağazayla beraber toplam sayının 12’ye ulaşacağını bildirdi. Varlık, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstinye Park Alışveriş Merkezi’nde açılan 250 metrekarelik Apple Store, bölgedeki en büyük mağazalardan biri oldu. 2008’de; İzmir, Adana, Ankara, Bursa Samsun Trabzon, Mersin Denizli gibi illerde iş ortağı görüşmelerimiz devam edecek. Son dönemde, Türkiye’de açılan tekno marketler bizi olumlu etkiliyor. Ümraniye’de Media Markt’ın karşısındaki Apple Store, çok iyi işi yapıyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!