İntihar bombacıları çalıştayı başladı

Güncelleme Tarihi:

İntihar bombacıları çalıştayı başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2007 12:09

Genelkurmay Başkanlığı, daha önce planlanan toplantı çerçevesinde, intihar saldırılarını ve saldırganların psikolojilerini masaya yatırdı. Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı'da başlayan çalıştay ile uluslararası uzmanlarla "İntihar Bombacılarını Motive Eden Unsurlar" incelenecek.

Haberin Devamı

Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi (TMMM) Komutanlığının 2007 yılı eğitim ve öğretim çalışma programına çerçevesinde planlanan uluslararası faaliyetlerden olan "İntihar Bombacılarını Motive Eden Unsurlar" çalıştayı başladı.

Ankara Merkez Ordu Evi Toplantı Salonundaki toplantıya, Ulus'ta 6 kişinin öldüğü, 100'e yakın kişinin yaralandığı intihar saldırısında hayatlarını kaybedenler için saygı duruşu yapılmasının ardından başlandı. İki gün sürecek çalıştaya ilişkin bilgi veren TMMM Komutanı Kurmay Albay Ahmet Tuncer, terörün küresel bir tehdit olduğunu vurguladı.

 Tuncer, terör örgütü PKK'nın, Irak'taki kaos ortamından yararlanarak faaliyetlerini sürdürdüğünü de kaydetti. Albay Tuncer, "Uluslararası işbirliği olmadan, terörle mücadelede başarılı olmak mümkün değil" dedi. Tuncer, intihar bombacılarının genellikle evlenmemiş, toplumdan dışlanmış ve kimlik arayışındaki genç erkeklerden olduğunu da vurguladı.

İki gün sürecek faaliyette, tüm dünyada etkin bir terörizm eğilimi yaratan intihar bombalama eylemlerinin mevcut tip ve boyutlarının inceleneceği, intihar bombalama eylemleri ile din ve terör olayları arasındaki bağlantının kavranması ve farklı terörist grupları ile temaları hakkında bilgi sahibi olunması amaçlanağı kaydedildi.

Çalıştaya başta NATO eğitim kurumlarının üst düzey yöneticileri olmak üzere, Barış İçin Ortaklık ve Akdeniz Diyaloğu ülkelerinden toplam 50 akademisyen ve gözlemci katılıyor. Toplantılarda 13'ü yabancı olmak üzere, toplam 19 akademisyen beş oturumda konuyla ilgili konuşma yapacak.

Toplantı basına kapalı devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!