Ä°nternette yenilikçi.com enflasyonu

Güncelleme Tarihi:

İnternette yenilikçi.com enflasyonu
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 08, 2001 11:09

Saadet Partisi.com'un isim hakkını alarak SP'lilerden 1 milyon dolar istenmesinin ardından internette bu kez, yenilikçilerin kuracağı parti için büyük bir yarış başladı.

Haberin Devamı

İnternette daha önce bazı holdinglerin ve sanatçıların adının ilgisiz kişilerce alınıp, pazarlık konusu yapılması yöntemiyle, yeni oluşumun adını çağrıştıran sitelerin kurulduğu öğrenildi. İnternette ''Yenilikçi Parti'', ''Yeni Parti'', ''Yeni Oluşum Partisi'', ''Yenilikçiler Partisi'' ve ''Yenilikçi Hareket'' adlarıyla sitelerin kurulduğu görüldü.

Bu alan adlarıyla içeriği olmayan siteler kuran kişilerin oluşturdukları sayfalarda sadece haberleşme amacıyla elektronik posta adresi bulunuyor.

Bu arada, ''saadetpartisi.com'' adıyla internette site kuran bir kişi, Saadet Partisi'nden alan adına karşılık 1 milyon dolar istemişti.

''BU SİTELERİN YENİLİKÇİ HARAKETLE İLGİSİ YOK''

Haberin Devamı

Yeni oluşumda yer aldığını bildiren Bursa Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, yaptığı açıklamada, kurulacak partinin adı ve amblemi konusunda Recep Tayyip Erdoğan'a yetki verildiğini belirterek,internetteki sitelerin yenilikçi hareketle bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Yeni partinin adını bu tür spekülasyonlardan korumak için gizli tuttuklarını anlatan Yalçınbayır, ''Kurulacak partinin adı ve amblemi önümüzdeki hafta belli olacak. Dolayısıyla internet sitemiz de o zaman hizmete girecek'' dedi.

Ä°NTERNETTE ALAN ADI NASIL ALINIYOR?

Turkticaret.net A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yanıklar, site kurmak isteyen kişi, kurum veya ticari kuruluşun, öncelikle herhangi bir internet şirketinden alan adını tescil ettirmesi gerektiğini bildirdi.

''tr'' uzantılı alan adlarının Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ), ''com'' uzantısının ise ABD'de kurulu ICANN kuruluşunun yetki verdi internet şirketlerinden alınabildiğini belirten Yanıklar, ''com.tr'' uzantısı için ise şirket olma zorunluluğunun yanı sıra marka tescil ve ticari sicil belgelerinin arandığını kaydetti.

Yanıklar'ın verdiği bilgiye göre, internette ''org.tr'' uzantısı için dernek veya vakıf olma zorunluluğu bulunuyor.

Ä°tiraz halinde, ABD'den alınan benzer adların iptal edilebildiÄŸi kaydedildi. Ä°nternette site kurmak için yıllık kayıt ücreti 7.5 ABD doları ile30 dolar arasında deÄŸiÅŸiyor.Â

Haberin Devamı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!