İnternette bir SSK kliniği

Güncelleme Tarihi:

İnternette bir SSK kliniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

SSK Göztepe Hastanesi'nin 4'üncü Cerrahi Kliniği'nin, ‘www.ssk4cerrahi.org' sitesini bir yılda, 2 bin 75 kişi ziyaret etti. Türkiye'deki ilk örneği olan site, Klinik Şefi Doç. Dr. Faik Çelik'in lise öğrencisi oğlu Aydın Çelik tarafından amatörce hazırlandı. SSK'da benzer başka bir sitenin bulunmadığını belirten Doç. Dr. Çelik, hasta ve yakınlarından ilgi gören siteye çok sayıda mesaj geldiğini söyledi.

Hasta, hasta yakınları ve hekimlere yönelik hazırlanan siteyle, SSK'da da iyi şeyler yapılabildiğini gösterdiklerini anlatan Doç. Dr. Çelik, ‘‘Elektronik çağda biz de varız. Asıl amacımız paylaşmak. Hasta ve yakınlarından çok mesaj alıyoruz. Maalesef genellikle şikayet ediyorlar. Önerilerde bulunuyorlar. Ama teşekkür edenler de çok'' dedi. Her e-mail'e yanıt vermeye çalıştığını belirten Doç. Dr. Çelik, ‘‘Bir ufuk açılmasını istedim. E-mail ile gelen şikayetlerden de korkmamak lazım. En azından özeleştiri yapabilmeliyiz. Ama sitede, sağlık sistemiyle ilgili bazı veriler de var. Bunlar da bazı şikayetlere yanıt oluyor aslında'' dedi. Bazen haksız eleştiri aldıklarını söyleyen Doç. Dr. Çelik, ‘‘Sitemize çoğunlukla tesadüfen rastlıyorlar.

SSK ile ilgili böyle başka site olmadığı için bize yazıyorlar. Haksız eleştiri olunca doğrusu ben de kızıyorum. Ama biliyorum ki bu koşullarda insanların mutlu olması zor. Hasta psikolojisini de anlamak lazım. Hoşgörü çıtamı yüksek tutarak, yanıt vermeye çalışıyorum'' dedi.

Sitenin meslektaşlarına yönelik bilgiler de içerdiğini belirten Doç. Dr. Çelik, ‘‘Aslında meslektaşlarımdan beklediğimiz kadar ilgi görmedik. Oysa sitede, medline, tıbbi makalelerin nasıl yazılacağı, her türlü bilimsel yayına ulaşmak için link bağlantısı gibi olanaklar var. Linklerle örneğin ABD'deki bir kütüphaneye, Belçika'daki bir dergiye girebilmek çok kolay'' dedi.

Sitede kadro, istatistik, yayınlar, medline, öneri, çeşitli linkler, e-mail kutusu, Avrupa ülkeriyle karşılaştırmalı bilgiler, sağlık hizmetleri finansmanı, hastanelere ilişkin temel veriler, SSK i le ilgili veriler, sağlık personelinin yıllara göre ücretleri, cerrahi linkler, deprem el kitabı gibi bölümler yer alıyor.

BAŞARILI KLİNİK

SSK Göztepe Hastanesi 4'üncü Cerrahi Kliniği, 1 Nisan 1992'de kuruldu. 36 yatağı bulunan klinikte, yılda 1200 ameliyat yapılıyor, 20 bine yakın poliklinik hizmeti veriliyor. Sekiz yılda sekiz asistan hekimin uzmanlık eğitimi aldığı klinik birçok ilke de imza attı. Dört cerrahi kliniğinin bulunduğu hastanede, ilk laparoskopik girişimler, ilk bş"brek nakli, ilk deneysel uzmanlık tezi, ilk klinik kütüphanesi hep 4'üncü Cerrahi Kliniği'nde yapıldı. Özellikle onkolojik cerrahi, s,rrenal (böbreküstü bezi) ve pankreas cerrahisi kliniğin ilgi alanları içinde yer alıyor. Yılda bin 400 hasta yatarak hizmet alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!