İnternet müteahhiti

Güncelleme Tarihi:

İnternet müteahhiti
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2003 15:37

Active Builder şirketi, internette de tanınmak, ticaret yapmak isteyen şirketlere 'ucuz ve etkili' çözümler sunuyor. Kendi adını taşıyan yazılımı kullanarak siteyi anahtar teslim kuruyor. Yazılımı isteyene kiralıyor, isteyen satın alıyor. Şirketler kendi sitelerini kendileri yönetmeyi öğreniyor.

Haberin Devamı

Orta ölçekli bir şirketiniz var. Artık internet ortamında da tanınmak istiyorsunuz. Belki de internetten satış yapmak amacındasınız. Yaşayan bir site kurarak size ulaşmalarını hedefliyorsunuz. Fakat bir engeliniz var. Teknolojik aletlerden hoşlanmıyorsunuz.

Bunun için bir yazılım programı hazırlayan Active Buldier, şirketlere anahtar teslim site kuruyor. Firmanın yapısına uygun portal hazırlıyor. Bilgileri giriyor, satış kanallarını düzenliyor, şirkete teslim ediyor. Ayrıca çalışanlara yazılımı nasıl kullanacaklarını ve güncelleme yapmayı öğretiyor. Çalışanlar yeni bölümler açabiliyor, içeriği geliştiriyor, bilgileri düzenliyor.

Active Builder, hizmetlerini satıyor ya da kiralıyor. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Suat Karakaş, yazılımı kiralayarak daha ucuza kullanma fırsatı yarattıklarını söylüyor. Şirketler için zaman ve para kaybını önlediklerini belirtiyor.

Haberin Devamı

Sistem sayesinde firma, ayrı bir sistem kurup teknik bir eleman ücreti ödemiyor. Bunun yerine yazılımı 'ayda' iki- üç bin dolara kiralayabiliyor.

Karakaş, yeni dünya düzeninde teknolojinin de gün geçtikçe ucuzladığını vurguluyor. Türkiye'nin yeni ekonomi koşullarına uygun davranması gerektiğini savunuyor. Bunun için de Active Buldier'in yeni bir alternatif sunduğunu kaydediyor.

YENİ DÜNYAYA UYUM

Amerika'ya yapılan 11 Eylül saldırısından sonra teknoloji dünyasında büyük değişiklikler olduğunu söyleyen Karakaş, ekonomik krizler nedeniyle şirketlerin maliyetlerini düşünmeye çalıştığını belirtiyor.

Active Buildier'in dört yıldır faaliyette olduğunu kaydeden Karakaş, şöyle devam ediyor: ‘‘Son iki yıldır ABD'den çözüm ortaklarıyla da çalışıyoruz. Bizim hedef kitlemiz büyük şirketler dışında KOBİ'ler. Bu nedenle uygun bir fiyat vererek bu işe fazla para ayıramayan yöneticileri çekmeye çalışıyoruz. Daha önce 100 liraya mal olan bir teknojiyi artık yüzde 80'e varan oranda daha ucuza sunuyoruz.‘‘

Yaptıkları sistemi, gelişmiş, kullanımı kolay, esnek ve hızlı uyarlanabilen içerik yönetimi çözümü olarak tanıtıyor. Şirketlerin bu konuda tüm ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirtiyor. Yazılımın kullanıma hazır altyapısı sayesinde şirketlere zamandan da tasarruf sağladığını vurguluyor. Bir içerik oluşturmak için tasarım bulmak, program almak gerekmediğini söylüyor. Yazılım sayesinde maliyetler mümkün olduğunca aza indirilmeye çalıştıklarını dile getiriyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!