İnternet mucizesi

Güncelleme Tarihi:

İnternet mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnternet'te ‘‘amazon.com’’ adresiyle kitap satan Teksaslı Jeff Bezos'un hisseleri bir günde rekor artış yaptı.

JEFF Bezos, Wall Street'te sadece bir günde 298 trilyon lira (967 milyon dolar) kazanarak, bugüne kadar bir günde en yüksek rakamı kazanan kişi olarak kabul ediliyor. www.amazon.com adıyla İnternet'te site kurarak bu iletişim ağıyla dünyanın her ülkesine kitap satan 34 yaşındaki Bezos'un servetinin ilginç öyküsü şöyle başladı:

Bilgisayar mühendisi

Bezos, ABD'nin en seçkin üniversitelerinden Princeton'u bitirdi ve bilgisayar uzmanı oldu. Üç yıl önce, dünyanın en en ücra köşesine kitap satma fikriyle yola çıktı ve Amazon'u kurdu. İstediğiniz bir kitabı temin etmek için, www.amazon.com. adresine giriyorsunuz. Kitabın adını verdikten sonra, kendi adınızı ve kredi kartı numaranızı yazmanız yeterli. Çok değil, 2-3 gün sonra kitap elinize geçiyor.

Hisseler 10 misli fırladı

Bu sistemle pahalı dükkan kiralarından ve kalabalık personel kadrosuna maaş ödemekten tasarruf ettiğini söyleyen Bezos, pazarladığı kitapları dev depolarda saklıyor. Bezos'un depolarında 1 milyondan fazla kitap çeşidi bulunuyor. Borsacılar arasında uzun zamandır gizli takip edilen Amazon'un hisseleri, ocaktan beri, 30 dolardan 300 dolara fırladı.

6 milyar dolarlık servet

Bezos, henüz 34 yaşında, İnternet aracığılıyla müthiş bir servet yaparak tüm dikkatleri biranda üzerine çekti. Servetini tahmin etmekle meşgul olan hesap uzmanları ‘‘Bezos, haftanın başında Amazon hisselerini satışa çıkarsa, biranda 6 milyar dolardan fazla bir serveti olur’’ diyorlar.

İnanılmazı başardı

Teksaslı Jeff Bezos, bilinen en büyük kitap satış organizasyonun sahibi. www.amazon.com sitesini hergün dünyanın her yerinden milyonlarca insan ziyaret ediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!