İnternet korsanı şimdi de askeri sır peşinde

Güncelleme Tarihi:

İnternet korsanı şimdi de askeri sır peşinde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnternet korsanlığı, giderek daha korkutucu boyutlara ulaşıyor. Ulusal güvenlik sistemlerine girmeyi başaran korsanlar, en gizli askeri sırlara ve nükleer bilgilere ulaşabilecek güçteler. Bu durumun son örneği ABD ve Hindistan'da yaşandı.

İnternet korsanları, bu kez de Amerikan ordusunun bilgisayar sistemiyle Hindistan ulusal güvenlik kompüter ağına girerek web sitelerinde değişiklik yaptılar. Amerikan ordu sözcüsü Gerry Gilmore'un verdiği bilgiye göre korsanlar, Teksas'taki Dental Command üzerinden ordunun web sitesine girdikten sonra, home page'de bazı değişiklikler yaptılar. Bunun üzerine server derhal kapatılarak sistem güvenceye alındı. Ordu ve Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın olayı araştırdığı bildirildi.

NÜKLEER BİLGİLER

Bu arada yaşları 15-18 arasında değişen 6 korsandan oluşan ‘‘MilWorm’’ adlı bir grubun, Hintli ve İsrailli nükleer silah uzmanları arasındaki E-mail mesajlarına ulaşıp çok önemli nükleer sırları ele geçirdiği bildirildi. Korsan grubunun, ayrıca Bombay'daki araştırma merkezinden de önemli bilgiler çaldığı öne sürüyor.

Amerikan ordusunun sözcüsü Gilmore, Hindistan ve ABD'de meydana gelen iki Internet korsanlığı arasında bir bağlantı bulunup bulunmadığı konusunda açıklama yapmadı.

Hindistan Hükümeti de E-Mail mesajlarının ele geçirildiğini doğruladı, ancak korsanların web sitesindeki bazı bilgileri sildikleri yolundaki iddiaları yalanladı. ‘‘AntiOnline’’ adlı bir web sitesi, önceki gün söz konusu korsan grubundan elde edildiğini iddia ettiği bilgileri postalamaya başladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!