İnternet eğitim dünyasını buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

İnternet eğitim dünyasını buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2005 10:24

Hisar Eğitim Vakfı (H.E.V.) Okulları, 10. kuruluş yıldönümünde “İnternet, Dijital Kültür ve Eğitim Konferansı” düzenledi. Eğitim ve teknoloji dünyasından çok sayıda uzmanı bir araya getiren konferansta, çağdaş ve bilimsel bir eğitim için teknolojiden en verimli şekilde yararlanmanın yolları ele alındı. H.E.V Okulları Genel Müdürü Ayfer Yeniçağ, çocukların yaşadıkları dijital kültürde, eğitim uzmanlarının ve anne, babaların rehberliğine gerek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Hisar Eğitim Vakfı Okulları, kuruluşunun 10. yılında “İnternet, Dijital Kültür ve Eğitim Konferansı” düzenledi. H.E.V.’in Türkiye’de çağdaş ve bilimsel eğitim anlayışının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği konferans, eğitim ve teknoloji dünyasından çok sayıda uzmanı bir araya getirdi.

 

“İnternet, Dijital Kültür ve Eğitim Konferansı” Sabancı Üniversitesi Rektörü ve Hisar Eğitim Vakfı Danışma Kurulu Üyesi Tosun Terzioğlu ve H.E.V. Okulları Genel Müdürü Ayfer Yeniçağ’ın konuşmaları ile başladı.

 

Bilgisayar ve İnternet’in çocukların hayatında, yetişkinlerde olduğundan daha ağırlıklı bir yere sahip olduğunu belirten H.E.V. Okulları Genel Müdürü Ayfer Yeniçağ şunları söyledi:

 

Haberin Devamı

“Hepimiz değişen oranlarda da olsa dijital kültürün içinde yaşıyoruz. Ancak kuşkusuz bilgisayar ve İnternet çocuklarımızın hayatında çok daha ağırlıklı bir yere sahip. İnternet ve dijital kültür eğitim açısından ciddi olanaklar sunmasının yanı sıra, ciddi riskleri de beraberinde getiriyor. Bu dünya eğitim uzmanlarının, anne ve babaların çocuklarına rehberlik etmesini gerektiriyor. H.E.V. Okulları’nda en çağdaş eğitim yöntemlerini uygularken teknolojinin sağladığı olanakları da öğrencilerimizin ve velilerimizin hizmetine sunuyoruz. Okulumuzda birinci elden yaşadığımız ve sürekli çözümler ürettiğimiz bu alanda, uzmanlarla bir arada bulunmaktan, görüş, deneyim ve bilgi birikimini paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.”

 

Uzmanlardan görüşler

 

İnternet, Dijital Kültür ve Eğitim Konferansı’nda, “Teknoloji ve Çocuklarımız”, “Dünyayı Değiştirebilecek Teknolojiler”, “Teknolojik Gelişmelerin Yaşamımıza Etkileri” gibi konular ele alındı. Konferansa Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş.’den Murat Lostar, H.E.V. Okulları’ndan Fulya Sarı, Ercan Cem, Bahadır Yıldız, İbrahim Tolunay; Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ufuk Çağlayan, Dr. Suzan Üsküdarlı, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yurtsan Atakan ve Prof. Dr. Erdal Atabek katıldılar.

Haberin Devamı

 

Konferansın sonunda “Toplumu İnternette tüketici konumdan üretici konuma nasıl getirebiliriz?” konulu bir de panel düzenlendi. H.E.V. Okulları öğrencisi Neslihan Sayraç da panelde yer alarak görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!