İnternet aşkını kaçıran genç tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

İnternet aşkını kaçıran genç tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2007 14:19

Balıkesir'deki evinden geçen çarşamba günü “İnternet kafeye gidiyorum” diyerek çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 13 yaşındaki T.Ş.'yi, Mardin'in Derik İlçesi'ne kaçırdığı iddia edilen internette chat yaparken tanıştığı 18 yaşındaki Gökhan Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. T.Ş.'nin kendi isteği ile kaçtığını söylemesi, Ay'ın cezaevine girmesini engelleyemedi.

Haberin Devamı

Geçen çarşamba günü annesine internet kafeye gideceğini söyleyerek nüfus cüzdanını ve fotoğraflarını alıp kayıplara karışan Edip Gürcün İlköğretim Okulu 8'inci sınıfa geçen T.Ş.'nin bulunması için Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis, kayıp kızın bulunması için tüm arkadaşlarıyla konuşup en küçük bilgileri değerlendirirken, kızın evdeki bilgisayarını da incelemeye aldı. T.Ş.'nin Mardinli bir gençle yazıştığını saptayan ekipler, Mardin Emniyet Müdürlüğü ile temasa geçti. Ekipler yapılan çalışmanın ardından 2 gencin Mardin'in Derik İlçesi'nde olduğunu belirledi.

5 gün boyunca kızını arayan baba Şenol Ş., kızının bulunduğunu öğrenince buruk bir sevinç yaşadı. Uçakla Mardin'e giden Şenol Ş., “Kızım bir süredir Mardinli bir gençle chatleşiyormuş. Kendi isteğiyle kaçmış. Ancak yaşı çok küçük. Onu alıp Balıkesir'e getireceğim. Onun sağ salim bulunması bizim için her şeyden önemli” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerin bulunmasının ardından olayın ayrıntıları da ortaya çıktı. Mardin'in Derik İlçesi'nde oturan Gökhan Ay, 3 ay önce internette Balıkkesirli T.Ş. ile chat aracılığıyla tanıştı. Arkadaşlıklarını ilerleten Ay ve T.Ş., buluşmaya karar verdi. Balıkkesir'deki evinden geçen çarşamba günü “İnternet kafeye gidiyorum” diyerek ayrılan T.Ş.'nin ailesinin şikayetiyle Gökhan Ay, Derik İlçesi'nde gözlatına alınırken, T.Ş. de İlçe Emneyet Müdürlüğü'nde babasına teslim edildi.

Bugün Derik'te Nöbetçi Mahkeme'ye çıkarılan Gökhan Ay, T.Ş.'nin kendi isteğiyle kaçtığını söylemesine rağmen ‘küçük yaştaki kızı alıkoymak’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. T.Ş., gerçek yaşının 17 olduğunu iddia etti. Mahkeme, T.Ş.'nin gerçek yaşının tespit edilmesi için polis nezaretinde Ankara Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesine karar verdi.

ANNESİNE, ‘BENİ ARAMAYIN’ DİYE NOT BIRAKMIŞ

Balıkesir'deki Göçmenevleri'nde oturan Kadriye- Şenol Şentürk çiftinin kızları T.Ş.'nin yanına nufus cüzdanını alarak evden kaçtıktan sonra bir gün sonra annesinin çalıştığı işyerine, ‘Beni aramayın’ yazılı not yazdığı da ortaya çıktı. T.Ş.'nin Balıkkesir'den Diyarbakır'a gittiği ve Mardin'in Derik İlçesi'nden gelen Gökhan Ay'ın kendisini burdan alarak evine götürdüğü belirlendi.

Haberin Devamı

Derik'te TEDAŞ'ta işçi olarak çalışan Gökhan Ay'ın babası Cemal Ay, oğlunun 2 gün ortadan kaybolduktan sonra bir kızı evlerine getirdiğini belirterek, “T.Ş.'nin ailesini aradım. Kızlarının gönüllü olarak oğluma kaçtığını söyledim. Kızın ailesine evimizin telefonlarını verdim ve gençlerin birbirlerini sevdiğini bizimde onları evlendirmek istediğimizi söyledim. Ama ailenin şikayetçi olabileceği ihtimalini düşünerek kızı Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüm. Böyle olmasını istemezdim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!