Intel 'süper' çipe odaklanacak

Güncelleme Tarihi:

Intel süper çipe odaklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2004 11:43

Yarı iletken devi Intel, şirket kaynaklarını süper çip olarak nitelendirilen daha verimli işlemci teknolojisine yönlendirebilmek için iki yeni işlemcisini geliştirmeye son verdiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Intel Sözcüsü Laura Anderson’un verdiği bilgiye göre, planlanandan daha önce piyasaya sürülmesi hedeflenen yeni işlemci, mevcut işlemcilere göre daha az ısı yayacak. Intel'in yeni işlemcileri hızlandıkça, yüksek maliyetli ve gürültülü soğuma sistemlerine gerek duymaya başlamıştı. En erken 2005’te çıkması beklenen yeni işlemcilerin bu sorunu çözeceği söyleniyor.

 

TEJAS VE YENİ XEON

 

Anderson, şirketin bu kararını, “Kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap veren ürünlerin geliştirilmesini hızlandırıyoruz” şeklinde açıkladı.

 

Intel’in yeni çipin geliştirilmesi için gözden çıkardığı işlemcilerden biri Tejas olarak adlandırılan ve önümüzdeki sene piyasaya çıkmasa beklenen gelecek nesil Pentium 4. Geliştirilmesi durdurulacak diğer çip ise ucuz sunucular için tasarlanan yeni Xeon.

 

Haberin Devamı

TEK SİLİKONDA ÇİFTE İŞLEMCİ

 

Intel’in piyasaya çıkışını öne çekmeye çalıştığı yeni çip, tek bir silikon parçası üzerinde iki mikroişlemciyi bir araya getiriyor. ‘Dual core’ (Çifte çekirdek) olarak adlandırılan bu teknolojinin güç kullanımını düşürürken, performansı da ikiye katladığı iddia ediliyor.

 

Teknoloji analistlerinden Nathan Brookwood’a göre Intel’in yeni stratejisi, bir arabaya tek bir büyük silindir koymak yerine, iki ayrı silindir yerleştirmeye benziyor. (BBC)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!