İnsanoğlunun en eski kanı

Güncelleme Tarihi:

İnsanoğlunun en eski kanı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2012 00:00

21 yıl önce Alplerde bulunan Buzadam Ötzi üzerinde inceleme yapan uzmanlar dünyanın en eski kan örneğini elde etti. Ötzi üzerinde kullanılan nanoteknoloji yöntemi günümüz cinayetlerini çözmede yardımcı olabilir.

Haberin Devamı

1991 YILINDA İtalyan Alpleri’nde bulunan ve İtalya’da bir müzede koruma altına alınan 5300 yıllık ‘Buzadam Ötzi’nin üzerinde çalışan bilim insanları, özel bir yöntemle cesedin yaralarında alyuvar hücreleri bulmayı başardı. Münih’teki Ludwig Maximilian Üniversitesi’nden Dr. Albert Zink liderliğindeki bir ekip tarafından Raman spektografi denilen bir nanoteknoloji uygulaması sayesinde elde edilen kanın atomik mikroskopla büyütülen resimlerinde alyuvarları tespit edildi.
Ötzi hemen ölmemiş
Dr. Zink ve ekibinin buluşu önce Ötzi cinayetini sonra da günümüzün cinayetlerini çözebilir. Avusturya-İtalya sınırında iki yürüyüşçü tarafından bulunan Ötzi’nin ‘doğal mumyası’nın sırtında bir ok vardı. Dr. Zink, kanda yapılan incelemede Ötzi’nin ok isabet ettikten sonra hemen ölmediğini tespit edildiğini açıkladı. Dr. Zink’e göre bu yöntem günümüzde pek çok cinayetin aydınlatılmasında da kullanılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!