İnsan kopyalama ABD'de kavga çıkardı

Güncelleme Tarihi:

İnsan kopyalama ABDde kavga çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Klonlama yöntemiyle insan kopyalama tekniğinin yasaklanması Amerikan Senatosu'nda kavgaya neden oldu. Cumhuriyetçi Senatörler, insan kopyalamanın yasaklanmasını, girişimde bulunanlara 10 yıl hapis ve 250 bin dolar ceza verilmesini istediler.

Cumhuriyetçilerinin yasa teklifine göre, klonlama tekniğinin en önemli bölümü olan hücre çekirdeğinin çıkartılması yasaklanacak. İngiliz bilimadamları bu yöntemle Dolly adlı bir koyunu kopyalamıştı. Ancak Demokrat Senatörler yasağın kanser, Alzheimer, şeker hastalığı gibi bir çok hastalığın tedavisi için yapılan çalışmaları da engelleyeceğini savundular. Özellikle Demokrat kadın Senatör Dianne Feinstein, klonlamayı yasaklayarak bilimsel gelişmelerin engelleneceğini savundu ve Cumhuriyetçilerle sert tartışmalara girdi.

Demokratlar da alternatif bir yasa teklifi sundular ve klonlama yönteminin değil, insan hücrelerinin kullanılmasının yasaklanmasını istediler. Cumhuriyetçileri, kürtaj karşıtı muhafazakar gruplar ve Hırıstiyanlar Birliği destekliyor. Demokratları ise, araştırma merkezleri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!