İnsan haklarında ilk adımınız anayasa olsun

Güncelleme Tarihi:

İnsan haklarında ilk adımınız anayasa olsun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2011 00:00

İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Kenneth Roth, Başbakan Erdoğan’a yolladığı bir mektupla, “AK Parti hükümetinin 3’üncü döneminde insan haklarıyla ilgili reformları gündeminin birinci sırasına yerleştirmesi ve bu konuda atacağı ilk adımın yeni anayasa olması gerektiği” mesajını verdi.

İNSAN Hakları İzleme Örgütü, dün Başbakan Tayyip Erdoğan’a bir mektup göndererek, AK Parti hükümetinin üçüncü döneminde insan haklarıyla ilgili reformları gündeminin birinci sırasına yerleştirmesi ve bu konuda atacağı ilk adımın yeni anayasa olması gerektiğini söyledi.

Özgür internet

İnsan Hakları İzleme Örgütü Başkanı Kenneth Roth, gönderdiği mektupta ayrıca hükümetin Türkiyeli Kürtlerin haklarını iyileştirmesi, kadın haklarını güçlendirmesi ve internetle ilgili kısıtlayıcı politikaları sona erdirerek belli web sitelerine erişimi engellemekten vazgeçmesi gerektiğini de vurguladı. Roth, “Eğer Adalet ve Kalkınma Partisi bölgesel bir güç olma konusunda ciddiyse, haklar ve hukukun üstünlüğü konularında öncülük yapmalıdır. Muhalefet ve sivil toplumla derinlemesine görüşerek yeni bir anayasanın yapılması doğru bir başlangıç olacaktır” dedi.

‘Suriye’deki baskı’

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye’nin bölgedeki rolüyle ilgili olarak da, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye hükümetinin kendi halkına yönelik vahşi baskısını derhal sona erdirmesini talep edecek bir karar almasını sağlamaya yönelik çabaları desteklemesi gerektiğini söyledi.

Adil yargılama

İnsan Hakları İzleme Örgütü mektubunda bir dizi diğer önemli insan haklarıyla ilgili kaygılarına da yer verdi. Bunlar arasında kadın haklarının güçlendirilmesi, websitelerine ve internet erişimine yönelik kısıtlamalar dahil ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının sona erdirilmesi, adil olmayan yargılamaların sona ermesi, polis şiddetiyle ve cezasızlıkla mücadele gibi konular yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!