İngiltere'ye Ermeni Soykırım anıtı dikiliyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltereye Ermeni Soykırım anıtı dikiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 18:10

ERMENİLER, Fransa'nın ardından İngiltere'de de soykırım anıtı dikmeye hazırlanıyor. İngiltere'de yaşayan Ermeniler, Galler'nin başkenti Kardif (Cardiff) şehrinde yer alan Barış Tapınağı (Temple of Peace) binasI önünde bir sözde ‘Ermeni Soykırım Anıtı' dikmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta Bournemouth'ta gerçekleşen İşçi Partisi Konferansı'nda destek arayan Ermeniler'in, parti üyelerine bir broşür dağıttığı ortaya çıktı. Türkler'in ‘soykırımcı' ve ‘işgalci' olarak tanımlandığı broşürde, sözde Ermeni soykırımı inkarının, Türkiye'de aşırı milliyetçiliği beslediği ve Hrant Dink gibi düşünen kişilerin hayatının tehlike altında olduğu iddia ediliyor. Broşürde, söz konusu soykırım anıtının da 3 Kasım 2007 tarihinde düzenlenecek törenle açılacağı belirtiliyor. Dini tören ile açılışı yapılacak olan ve taştan bir haç şeklinde tasarlanan anıtın üzerine Galce, Ermenice ve İngilizce olmak üzere üç dilden sözde ‘soykırım' mesajları yazılacak. Galler 1915 olaylarını ‘soykırım' olarak kabul eden ilk Birleşik Krallık ülkesi olmuştu. İşçi Part üyelerine dağıtılan ‘İşçi Partili Ermeni Dostları' başlıklı broşürde, İngiliz Avam Kamarası'na, sözde soykırım talebini sunulması için zamanın azaldığı ve milletvekillerinin, acil olarak önergeye imza atması isteniyor.

Haberin Devamı

TÜRK DERNEKLERİ KARŞI KAMPANYA BAŞLATTI

Broşoşürlerin Ermeni Diasporası tarafından hazırlandığını öne süren İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu (ITDF), açılışı önlemek amacıyla kampanya başlattı. ITDF Başkan Yardımcısı Servet Hasan, “Türkiye'den tazminat ve toprak talebini gizlemeyen Ermeni Diasporası tarafından yıllardır sürdürülen Türkler'i karalama kampanyasının parçası olan bu açılışın önlenmesi için federasyonumuz bir protesto kampanyası başlatmıştır” denildi.

Federasyon tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde WCIA Mütevelli Heyeti Başkanı Galler Başpiskoposu Dr.Barry Morgan'a mektup gönderen İTDF Başkanı Şener Sağlam bu girişimin derhal durdurulması için gereken önlemlerin alınmasını talep ederek WCIA gibi bir kurumun ırkçı propagandalara alet olmasından duyulan hayâl kırıklığını iletti. Kampanyaya destek vermek isteyenler, federasyonun internet sitesindeki imza kampanyasına katılıp mektup formunu doldurabilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!