İngiltere'de yeni telekulak skandalı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede yeni telekulak skandalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 10:19

İngiliz Daily Mail gazetesinin üç yıl boyunca, ünlülerin telefon ve adres bilgilerini yasadışı yollardan elde etmek için bir özel dedektife 143 bin sterlin ödediği öne sürüldü. 'Telekulak'lananlar arasında Kate-Pippa kardeşler de var.

Haberin Devamı

ITV News’un yaptığı ve Guardian’ın aktardığı incelemeye göre, Daily Mail, dedektife bu bilgileri elde etmek için bin 728 kez talepte bulundu.

 

Daily Mail’in hedefindeki kişiler arasında Cambridge Düşesi Kate ve kardeşi Pippa Middleton da var. Sendika lideri Bob Crow, İngiltere Milli Futbol Takımı oyuncuları, cinayet kurbanı Holly Wells’in babası ve şarkıcı Charlotte Church de adı geçen isimlerden.

 

SABIKA KAYITLARININ PEŞİNE DÜŞMÜŞLER 

ITV News’e göre, Daily Mail çalışanları, 2000–2003 yılları arasında günde en az bir kez özel dedektif Steve Whittamore ile bağlantı kurarak bu özel bilgileri talep etti. Gazetenin özellikle kişilerin sabıka kayıtlarını istediği belirtildi.

 

Haberin Devamı

Bu bilgilerin Daily Mail’e maliyetinin de 65 sterlinden 500 sterline kadar değiştiği de ifade edildi.

 

BİLİNENİN İKİ KATI

Whittamore, News of the World gazetesinin sonunu getiren telekulak skandalında gazetelere gizli bilgi servis eden özel dedektifler arasında bulunuyordu.

 

Daha önceki soruşturmalarda, Daily Mail’in Whittamore’dan 982 kez talepte bulunduğu ifade edilmişti.

 

Ancak ITV News, 2003 yılında tutuklanan Whittamore’un defterleri üzerinde yaptığı incelemeyle bu sayının neredeyse iki katı olduğunu ortaya koydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!