İngiltere'de sağlık skandalı

Güncelleme Tarihi:

İngilterede sağlık skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2011 10:59

İngiltere inanılmaz bir ilaç skandalıyla çalkalanıyor. Nurofen Plus adlı ağrı kesici ilacının içerisine yanlışlıkla şizofreni hastalarının kullandığı antideprasif ilacın yerleştirildiği ortaya çıktı. Nurofen'in üç ayrı ilacı piyasadan çektiği belirtildi.

Haberin Devamı

Nurofen Plus isimli ağrı kesici ilacının içinden şizofreni ilaçları çıktı. Olayın İngiltere'de hayvan hakları savunucuları tarafından kasten yapıldığı söyleniyor.

İlacın Türkiye'deki türleriyle hiçbir ilgisi olmadığı söyleniyor. Nurofen Plus'ın hedef seçilmesinin sebebi ise bazı ilaçların testlerini hayvanlar üzerinde yapıyor olması.

Yaklaşık yarım milyon şüpheli tabletin toptancıların depolarındayken değiştirildiği düşünülüyor. Nurofen Plus'ın basın temsilcisi ilaçların farklı paketlere koyulduğunu. Bu olayın da ilacın eczanelere varana kadar farkedilmediği. Konu ile ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Yanlışlıkla şizofreni, mani ve bipolar bozukluğu tedavisinde kullanılan ilacı alanların uyuklama hali içine girebilecekleri açıklandı.

Haberin Devamı

ÜRETİCİ FİRMADAN AÇIKLAMA YAPILDI

Bu haberlerin üzerine Türkiye'deki üretici firmada açıklama yaptı. İngiltere’de belirli bir bölgede tespit edilen ve Türkiye’de satışı olmayan Nurofen Plus isimli ağrı kesici ilaç kutularının üç adetinin içerisinde, başka bir üreticiye ait antipsikotik ilacın bulunduğu öğrenilmiştir. Bahsi geçen iki ayrı ilaç, farklı firmalar tarafından farklı tesislerde üretilip, paketlenmektedir. Dolayısıyla bu karışıklığın üretim ve paketlenme sürecinde gerçekleşmesi ihtimali bulunmamaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!