İngiltere'de Kızılhaç, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ilk kez harekete geçiyor

Güncelleme Tarihi:

İngilterede Kızılhaç, İkinci Dünya Savaşından sonra ilk kez harekete geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2013 01:11

Kızılhaç, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez bu kış İngiltere'de ihtiyaç sahipleri için yiyecek yardımı toplayacak ve bu yardımların dağıtımını yapacak. Kızılhaç'ın bu girişmiyle, ülke 70 yıl önceki savaş koşullarına geri döndü.

Haberin Devamı

İngiltere'deki Kızılhaç gönüllüleri, kasım ayının sonunda ülke çapındaki süpermarketlere gidip erzak yardımı isteyecek. Daha sonra da toplanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için FareShare derneğine yardımcı olacak

İngiltere, Avrupa'yı sarsan ekonomik krizler boğuşan ve insanların her gün evine yemek götürmekte zorlandığı ülkelerden sadece biri. Avrupa'daki mali krizin yıkıcı etkileriyle ilgili bugün açıklanan bir rapora göre son üç yıl içinde gıda yardımından faydalanan insanların sayısında yüzde 75 artış görüldü. Avrupa kıtası genelinde her gün en az 43 milyon kişi yeterli beslenemiyor ve 120 milyon kişi yoksulluk riski altında yaşıyor.

"YENİ YÖNTEMLER BULUNSUN"
Kızılhaç da Avrupa hükümetlerine bir çağrı yaparak krizden çıkış için yeni yollar bulmalarını istedi, kemer sıkma politikalarının yoksulluk ve açlığı artırdığını belirtti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz mayıs ayında hayır kurumları 500 binden fazla İngiliz vatandaşının aşevlerine yöneldiğini ve yaz aylarında bu sayının artmasını beklediklerini duyurmuşlardı. Birçok dernek ve muhalif siyasetçi, hükümetin yaptığı kesintilerin durumu daha da kötüleştirdiğini düşünüyor.

KADIN İNTİHARLARI İKİ KATINA ÇIKTI
Zor durumda olan sadece İngilizler değil. Kızılhaç'ın raporuna göre Avrupa genelinde Yunanistan listenin başını çekiyor. İki kurtarma operasyonundan sonra Avrupa'da en sert kemer sıkma politikalarını uygulayan ülke Yunanistan. Bu da sağlık ve refah düzeni üzerinde yıkıcı bir etki yaratıyor. Rapora göre krizin başlangıcından bu yana Yunanistan'da kadın intiharları iki kat arttı.

Listenin ikinci sırasında, genç nüfusun dörtte birinin işsiz olduğu İspanya geliyor. Kızılhaç, Avrupa genelinde işsizliğin "zaman ayarlı bir bomba" olduğunu söylüyor.

BAKMADAN GEÇME!