İngiltere'de dil eğitimine kredi

Güncelleme Tarihi:

İngilterede dil eğitimine kredi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

TÜRKİYE'den İngiltere'ye dil öğrenmek amacıyla giden yaklaşık 5 bin kişiye eğitim kredisi veriliyor. Yaz okulu, üniversite, yüksek lisans programlarına katılmak amacıyla İngiliz Kültür Derneği tarafından belirlenen kişilere, Kentbank düşük faizle kredi verecek.

Lisan okulları ile üniversitelere gideceklere verilecek kredinin yanısıra isteyenin cep harçlığı da alabileceğini söyleyen Kentbank Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Çelikyılmaz, ‘‘Kullanılacak kredilere 24 aya kadar vade uygulanabilecek’’ dedi.

Çelikyılmaz, kredi ile ilgili şu bilgileri verdi:

Kredi, öğrencinin Türkiye'de ikamet eden ve kredibilitesi bulunan ebeveynine tahsis edilecek. Kefil talep edilmeyecek. Ancak, eğitime gidecek, krediyi talep eden ise kendisinden Türkiye'de yerleşik bir kefil talep edilecek.

Talep edilmesi halinde genel bir kredi limiti tesis edilerek bunun ilk kısmının okula kayıt aşamasında doğrudan İngiltere'deki okul hesabına havale yapılarak ödemesi yapılacak. Bir kısmının uçak ile ulaşım masrafları için kişiye nakden ödemesi gerçekleşecek.

Velinin yurtdışına eğitime gönderdiği öğrencisinin beslenme ve diğer ihtiyaçları için gerekli olan fonlanması için veliye Kentbank Visa veya Master Card/Europay kredi kartı verilecek. Öğrenciye de bu kartlardan ekkart çıkarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!