İngiltere'de alternatif tedaviye kontrol

Güncelleme Tarihi:

İngilterede alternatif tedaviye kontrol
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

İngiltere, halk sağlığı üzerinde ciddi zararlar yarattığı belirtilen ev ilaçları ve alternatif tedavi metodlarına sıkı kontrol getirmeye hazırlanıyor.

Lordlar Kamarası'nın Bilim Komitesi tarafından yapılan ayrıntılı araştırma ve soruşturmanın sonuçlarının, söz konusu ilaç ve yöntemlerin kontrolsüzlüğü yüzünden halk sağlığının tehlikeye atıldığına işaret ettiği belirtiliyor.

Gelecek günlerde resmen açıklanacak araştırmanın sonuç bölümünde hükümete, "bu konuda ciddi yasal düzenlemeler"yapılması ve alternatif tedavi metodları ve ilaçları alanında faaliyet gösteren kişi ve kurumların bu faaliyetlerine standart getirilmesinin önerildiğine dikkat çekiliyor.

Bu tür ilaç ve tedavi yöntemleriyle ilgili yaratılan reklam kampanyalarının da halkı yanıltabildiğine dikkat çeken Lordlar Kamarası komitesi, söz konusu yöntemlerin faydaları da olabileceğini, ancak bunun kanıtlanması için daha çok araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor. İngiltere'de nüfusun yüzde 20'sinin akupunktur, refleksoloji, bitkisel ilaçlar ve benzeri yöntemlere başvurduğuna dikkat çekilen Lordlar Kamarası araştırmasının, halkın bu yöntemlerle tedavi için her yıl 500 milyon sterlin harcadığını saptadığı da belirtiliyor.

İngiliz basını, hükümetin, bu sonuçları dikkate alacağını ve başta akupunktur ve bitkisel ilaçlar olmak üzere bütün bu yöntemlerin kullanımına sıkı kontrol ve yasal sınırlama getireceğini belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!