Ä°ngiltere Savunma Bakanı Fox, "yakın arkadaşı" yüzünden baskı altında

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Savunma Bakanı Fox, yakın arkadaşı yüzünden baskı altında
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 09, 2011 13:55

İngiltere Savunma Bakanı Liam Fox'un, hükümet tarafından görevlendirilmeyen yakın bir arkadaşını asistanı gibi kullanması ve seyahatlerine götürmesi ülkede tartışmalara neden oluyor.

Haberin Devamı

Muhafazakar Partili Savunma Bakanı Fox'un Sri Lanka Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede yakın arkadaşı Adam Werritty ile hazır bulunmasının ve Werritty'nin Dubaili iş adamlarıyla bağlantı sağladığının ortaya çıkması, Fox'a yönelik baskıları artırdı.

 

Ä°ngiltere BaÅŸbakanı David Cameron konuya iliÅŸkin açıklama isterken,ÂSavunma Bakanlığı, Fox ile Werritty arasındaki çalışma iliÅŸkileriyle ilgili soruÅŸturma baÅŸlattı. SoruÅŸturmada Fox'un "bakanlık kurallarını" ihlal edip etmediÄŸi araÅŸtırılacak. Ä°ngiliz basını, Werritty'nin Fox'un daha önce ev arkadaşı ve düğününde saÄŸdıcı olduÄŸu bilgisini veriyor.

 

Haberin Devamı

FOX’TAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Liam Fox muhalefetteki İşçi Partisi tarafından da eleştiriliyor. İşçi Partisi'nin genel başkan yardımcısı Harriet Harman, "Bu konu sadece ulusal güvenlik ya da gizli bilgilere ulaşma konusu değil, bu konu aynı zamanda dürüstlükle ilgili" dedi.

 

Savunma Bakanı Liam Fox (50) ile ilgili tartışmaların yarın İngiliz Parlamentosunun gündemine gelmesi ve Fox'un iddialara ilişkin Avam Kamarasında açıklama yapması bekleniyor.

 

Fox bugün Sunday Telegraph gazetesinde konuya ilişkin açıklamasında, "Bu Tür konularda şeffaflıkla ilgili kesinlikle bir endişem yok. Bu iddiaların arkasında yatan şüpheli nedenler var" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!