Ä°ngilizler ofisteki hacker'lardan ÅŸikayetçi

Güncelleme Tarihi:

İngilizler ofisteki hackerlardan şikayetçi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 29, 2002 12:56

İngiltere'de yapılan bir araştırma, geçtiğimiz yıl şirket bilgisayarlarında meydana gelen güvenlik sorunlarının yüzde 48'inden şirket çalışanlarının sorumlu olduğunu ortaya çıkardı. Bilgisayarlara zarar verme, network'e virüs bulaştırma türünden güvenlik problemleri için 2000 yılında daha çok dışardan saldıran hacker'lar suçlanıyordu.

Haberin Devamı

Son rapor İngiltere'de pek çok şirkette kendi sistemlerini hedef alan çalışanlar olduğunu ortaya koydu. BBC'nin web sitesinde yer alan habere göre, 2000 yılı içinde gerçekleşen saldırıların yüzde 75'i dışardan gelirken, 2001 yılında şirket içi saldırılar arttı.

Şirket içinde işlenen güvenlik suçları, virüs bulaştırmak, şirket bilgisayarlarını kullanarak internette dolandırıcılık yapmak, şirketin bilgisayar sistemlerine girmek olarak sıralandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Enformasyon Teknolojisi Ä°hlalleri adlı raporda, "ÅŸirket içi hack"e dikkat çekildi ve bu konudan ÅŸikayetçi olan ÅŸirketlerin çalışanlarını daha sıkı takip altına almaya baÅŸladığı belirtildi. Â

Konuyla ilgili haberde, Amerikalı ünlü hacker Kevin Mitnick'in sistemlere gizlice girerken teknolojinin yanısıra gerekli bilgiyi alacağı şirket çalışanlarıyla ilişki kurduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!