İngiliz turiste iki boxer cinsi köpek saldırdı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turiste iki boxer cinsi köpek saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2010 20:36

Muğla'nın Ortaca İlçesi, Dalyan Beldesi'nde yaşayan İngiliz 59 yaşındaki David Millard, başı boş dolaşan iki boxer cinsi köpeğin saldırısına uğrayarak hastanelik oldu.

Bacak, sırt ve kollarından yaralanan ve kaldırıldığı hastanede iki gün tedaviye alınan Millard'ın sol baldırına 10 dikiş atıldı.
İngiltere'nin Londra kentinde yaşayan David ve Jenny Millard (66) çifti, iki yıl önce tatile geldikleri Ortaca'nın Dalyan Beldesi'ne hayran kalıp, ev satın alarak yerleşti. Millard çifti, sokakta buldukları terrier cinsi bir köpeğe de sahip çıkarak, ‘Moli’ adını verdi. Geçen 23 Temmuz akşamı David Millard, köpeği Moli'yi akşam gezmesine çıkardı. Millard, evlerinin hemen altındaki sokağına geldiğinde, 50 metre ilerideki başı boş gezen iki boxer cinsi köpek koşarak yanlarına doğru geldiğini farketti. Köpeği Moli'yi korumak için kucağına alan Millard, iki boxer'ın saldırısına uğradı. Sırt, bacak ve kollarından yaralanan Millard, ambulansla Ortaca Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. İki gün hastanede kalan Millard'ın sol baldırına 10 dikiş atılıp, kuduz aşı vuruldu.
Beş gün geçmesine rağmen halen olayın şokunu yaşadığı görülen Millard, yaşadığı korku dolu anı şöyle anlattı:
“Köpeğim Moli ile gezerken, iki boxer'ın saldırısına uğradım. Köpekler bacaklarımı ısırdı. Birine sert şekilde yumruk atınca, kaçtı. Ancak diğeri, Moli'nin tasmasına dolandı. Ölesiye boğuşmaya başladık. 5 dakika kadar sürdü. Ya o beni ya da ben onu parçalayacaktım. Bu sırada Belçikalı komşum yetişip, dolanan tasmayı çözünce diğer köpekte kaçtı. Böylece kurtuldum. Eğer yardım etmeseydi ne olurdu bilemiyorum. Jandarma, doktor, mahalle sakinleri yardımıma koştu. 15 dakika içinde ambulans olay yerine gelip, beni hastaneye yetiştirdi. Köpeklerin bulunup, karantinaya alınması lazım. Avukatıma, jandarma ve hastane raporları geldikten sonra, köpeklerin sahbine dava açması için talimat verdim” dedi.
‘TASMASIZ GEZEN KÖPEKLER TOPLANACAK’
CHP'li Dalyan Belediye Başkanı Arif Sarı, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Dalyan'da evlerinde köpek besleyenler hayvanlarını tasmasız sokağa bırakmamaları lazım. Sahipli olup, kontrolsüz dolaşan köpekler belediyemizce toplatılıp geçici barınma evine gönderiliyor. Başı boş gezen köpeklerin sahiplerine de gereken cezai işlem uygulanacak. Geçici hayvan barınağımızda şu an 90 köpeğin bakımını yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!