İngiliz pedofil politikacı kim

Güncelleme Tarihi:

İngiliz pedofil politikacı kim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 00:00

İngiliz Yayın Kurumu BBC’nin yıldızı Jimmy Savile’in ölümü sonrası ortaya çıkan pedofili skandalı, geçen hafta bir milletvekilinin “Pedofili çetesinin başbakanlıkta üst düzey bir üyesi vardı” sözleriyle yeni bir boyut kazanmıştı.

Haberin Devamı

Şimdi de BBC’nin Newsnight programı bu ismi tespit ettiğini açıkladı. Fakat eski yetkilinin dava tehdidi nedeniyle bu isim henüz yayınlanmadı.
Reşit olmayan erkek çocukları taciz etmekle itham edilen söz konusu politikacının eski başbakan Margaret Thatcher’a yakın “önde gelen bir Muhafazakâr” olduğu sanılıyor. İngiliz basınında manşetlere çıkan haberlere göre politikacı 1970’li ve 80’li yıllarda Galler’de faaliyet gösteren pedofil çetesinin hüküm sürdüğü yetimhanelerde erkek çocuklara yönelik cinsel taciz ve tecavüz olaylarında yer aldı.

Mağdur anlatıyor

Cinsel saldırılara maruz kalan onlarca çocuktan biri olan Steve Messham yaşadıklarını programda şöyle anlattı: “Yetimhanede tecavüzler sıradan bir işti. Dışarıda resmen satılıyorduk. Pazar günleri bir otele götürülüyor, orada cinsel saldırılara maruz kalıyorduk. Özellikle hatırladığım bir gece 9 farklı adam tarafından tecavüze uğradım, ellerim kollarım bağlandı. Tam hatırlamıyorum ama o politikacı tarafından da 10’dan fazla tecavüze uğradım” dedi.  Messham 1970’lerde bir keresinde polise şikayette bulunduğunu ancak kendisini ciddiye almadıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!