The Sun adını değiştirdi

Güncelleme Tarihi:

The Sun adını değiştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2013 15:21

Yüzlerce kişi, Kate ile William'ın erkek çocuğunun dünyaya geldiğinin duyurulmasının ardından Buckingham Sarayı önünde toplandı.

Haberin Devamı

İngiltere'de 13 Temmuz'da doğması beklenen Kraliyet bebeği dün akşam dünyaya geldi.

Cambridge Dükü William ile eşi Kate'in erkek çocuğu olduğunun kamuoyuna duyurulmasının ardından kalabalıklar, doğum duyurusunun asıldığı İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in resmi konutu Buckingham Sarayı'nın önünü doldurdu.

Kraliyet bebeğinin doğumunun şerefine İngiliz 'The Sun' (Güneş) gazetesi ismini bir günlüğüne 'The Son' (Oğul) olarak değiştirdi.

Böylece İngiltere'nin en yüksek tirajlı gazetesi 'The Sun', tarihi boyunca ilk kez farklı bir isimle basılmış oldu. Gazeteye ait web sitesi de logosunu 'The Son' olarak değiştirdi.

Bebeğin erkek olduğu ve doğum saatinin duyurulduğu resmi açıklamanın fotoğrafını çekmek isteyen yüzlerce kişi sarayın önünde sıraya girdi.

Kırmızı peruğu ve Birleşik Krallık bayrağı desenli kıyafetiyle dikkati çeken Rachel isimli İngiliz vatandaşı AA muhabirine, çok heyecanlı ve mutlu olduğunu anlattı. Rachel, "Dünyanın en güzel sarayının önündeyim. Bugün çok tarihi bir gün. Bebeğe 'George' ismini vermeleri çok güzel olur ama hangi ismi verirlerse versinler sorun yok, önemli olan bebeğin ve annenin sağlıklı ve mutlu olması" dedi.

Haberin Devamı

İlginç şapkalar takan bir diğer grup ise bebeğin isminin ne olacağını çok merak ettiiklerini, o nedenle üzerinde soru işareti olan şapkalar taktıklarını, bebeğin doğumunu duyar duymaz Buckingham Sarayı'na geldiklerini söyledi.

7 yaşındaki Philin de, "Çok heyecanlıyım. Ailemle buradayız, bebeğin isminin ne olacağını merak ediyoruz, buraya gelirken acaba bebeğin ismi ne olacak diye tahminlerde bulunduk" diye konuştu.

Kraliyet varisinin doğumunu kutlamak için Buckingham Sarayı'nın önüne geldiklerini ifade eden Lyn ve Tony de kendilerinin değil ama çocuklarının doğan bebeğin krallığını görebileceğini kaydetti.

Buckingham Sarayı'nın etrafında çok sayıda basın mensubu canlı yayın yaparken, sarayın önündeki Mall Caddesi'nin Birleşik Krallık bayraklarıyla donatılması dikkati çekti. Ayrıca başkent Londra'nın simgelerinden dev dönme dolap "London Eye", kraliyet bebeğinin doğumu nedeniyle Birleşik Krallık bayrağı renklerinde ışıklandırıldı.

Cambridge Düşesi Kate, başkent Londra'daki St. Mary's Hastanesinde, İngiltere kraliyet tahtının üçüncü sıradaki varisi olacak bebeği dünyaya getirdi. Bebeğin erkek olduğu ve yerel saatle 16.24'te dünyaya geldiği açıklandı. Bebeğin isminin bugün açıklanması ardından Kate'in hastaneden taburcu olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!