İnek Bayramı’na yasak

Güncelleme Tarihi:

İnek Bayramı’na yasak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2017 00:11

ANKARA Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin (SBF) 157 yıllık tarihinde Türkiye’nin en eski öğrenci şenliğinden olan İnek Bayramı, “güvenlik gerekçesiyle” getirilen kısıtlamanın ardından dün rektörlük tarafından tamamen yasaklandı.

Haberin Devamı

SBF’nin nam-ı diğer Mülkiye’nin 80 yıllık geleneksel İnek Bayramı’na ilişkin olarak dekanlık, önce kısıtlama getirmiş ve bayram süresince Cebeci Kampüsü’ne sadece öğrenci, akademisyen ve üniversite çalışanlarının alınacağını bildirmişti. Aynı günlerde sosyal medya üzerinden de “din aşağılanıyor” iddiasıyla kampanya başlatılmıştı.

Rektörlüğün İnek Bayramı’nı yasakladığı iddiası ve tepkiler üzerine rektörlüğün programın revize edilmesi halinde şenliğe izin verileceğini belirttiği öğrenildi. SBF Dekan Vekili Prof. Dr. Kadir Gürdal öğrenci grupları ve festival komitesiyle bir araya geldi. Şenlik programı gözden geçirildi. Saat 19.00’da SBF’nin internet sitesinde “İnek Bayramı’nın yapılamayacağı” açıklandı. SBF Dekanlığı’nın duyurusunda, şöyle denildi: “Rektörlüğümüze ulaşan çeşitli güvenlik tehditlerine dair bazı duyumlar sebebiyle, üniversitemiz Cebeci Yerleşkesi’nde 02-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında bilimsel ve akademik etkinlikler dışındaki hiçbir faaliyete izin verilmeyeceği Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nce bildirilmiştir. Bu nedenle, 04-05 Mayıs 2017 tarihleri için planlanan İnek Bayramı yapılamayacaktır.”

Haberin Devamı

Mülkiyeliler Birliği’nin internet sitesinde ise şunlar kaydedildi: “Güvenliği sağlamakla yükümlü kişilerin, güvenlik bahanesine sarılarak yasaklamasını kınıyoruz. Bayramın güvenliğini tehdit edenlerin kimler olduğu ortadadır. Başta öğrencilerimiz olmak üzere fakültemize karşı gelişebilecek herhangi bir saldırıdan, iki gündür bu provokasyonu planlı bir biçimde örgütleyenlerle, buna boyun eğen üniversite yönetimi sorumludur.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!