Ä°negöl'de fırtına aÄŸaçları devirdi

Güncelleme Tarihi:

İnegölde fırtına ağaçları devirdi
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 30, 2010 11:53

BURSA'nın İnegöl İlçesi'nde gece saatteki hızı 72 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına çok sayıda ağacı yerinden sökerken, evlerinin çatılarını uçurdu. Şiddetli fırtına nedeniyle bir binanın çatısı yanında bulunan evin üzerine düşünce, burada yaşayan 3 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

İŞTE AĞAÇLARI DEVİREN FIRTINA

 

Ä°negöl'de dün gece baÅŸlayan ÅŸiddetli fırtına ve saÄŸanak yağış ilçede büyük maddi hasarlar meydana getirdi. Meteoroloji Ä°stasyonundan alınan bilgiye göre, saatteki hızı 72 kilometreye ulaÅŸan ÅŸiddetli fırtına Ä°negöl'de çok sayıda aÄŸacı yerinden sökerken, evlerin çatısını uçurdu. Saat 02.30 sıralarında baÅŸlayan ÅŸiddetli fırtına nedeniyle KemalpaÅŸa Mahallesi Göçmen Sokak'ta yaÅŸayan Gümüştekin ailesinin evinin üzerine yan binanın çatısı düştü. Bu sırada evlerinde uyuyan ve büyük gürültü nedeniyle uyanan anne Huriye Gümüştekin (48) ile oÄŸulları KamilÂ(17)Âve Özcan Gümüştekin(27) olay yerine komÅŸuları tarafından çağırılan Ä°tfaiye ekipleri tarafından mutfak camı kırılarak kurtarılıp ambulans ile Ä°negöl Devlet Hastanesi'ne getirildiler. Burada ilk tedavileri yapılıp taburcu edilen anne ve iki oÄŸlu daha sonra evleri yıkıldığı için komÅŸularının yanına yerleÅŸtiler.

Haberin Devamı

Fırtına ve yağmur sonrası İnegöl'ün çeşitli yerlerinde bulunan ağaçlar fırtınanın şiddetine dayanamayarak kökünde söküldü. Fırtınanın etkisi ile yolları kapatan ve bazı araçların üzerine devrilen ağaçlar büyük çapta maddi hasara neden oldu. İtfaiye ekipleri ağaçları keserek kapanan yolları açarken, polis ekipleri olası kazaları önlemek için güvenlik önlemi aldı.

Sağanak yağış nedeniyle metrekareye 10.8 kilogram yağış düşen İnegöl'de elektrik kesintileri de yaşandı.

 

BURSA'DA DA ETKÄ°LÄ° OLDU

 

Fırtına ve sağanak yağış Bursa'da da etkili oldu. Saatteki hızı 51,5 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle şehrin bazı semtlerinde elektrik tellerinin devrilmesi sonucu elektrikler kesildi. Bazı ağaçların sökülmesine neden olan fırtına şehir içi trafiği de olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji son 24 saat içersinde Bursa'da metrekareye 17 kilo yağış düştüğünü açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!