Independent: Güneş tutulmasıyla Türkiye’nin tanıtımı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Independent: Güneş tutulmasıyla Türkiye’nin tanıtımı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2006 11:17

Independent gazetesi, güneş tutulması ile Türkiye’nin çok iyi bir tanıtımının yapıldığını aktardı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin pek çok noktasından izlenen tam güneş tutulmasının dünya basınındaki yankıları sürüyor.

İngiliz Independent gazetesi, "Türkiye güneş tutulması için mükemmel bir nokta oldu" başlıklı haberinde pek çok turistin Türkiye’ye akın ettiğini belirtti.

KARANLIK BİR DİSK GİBİ

Ayın karanlık bir disk gibi güneşin önüne geçtiği belirtilen haberde dünyanın günün ortasında birkaç dakika için de olsa karanlığa büründüğü belirtildi.

"BÜYÜK BİR TANITIM YAPILDI"

Gazetenin bilim editörü Steve Connor tarafından kaleme alınan haberde, kuş gribi nedeniyle tanıtım alanında sıkıntı çeken Türkiye’nin güneş tutulması ile büyük bir tanıtım yaptığını vurguladı.

Haberde tutulmanın Brezilya’da başladığı, Afrika üzerinden Gana’ya geçtiği ardından Libya ve Mısır üzerinden nihayet Türkiye’ye ulaştığı daha sonra da Moğolistan’da son bulduğu ifade edildi. Tam güneş tutulmasını izlemek için dünyanın pek çok yerinden onbinlerce turist Türkiye’ye akın etmişti. Özellikle turizmin başkenti olarak da anılan Antalya’da pek çok otel tam kapasiteyle çalıştı.

Haberin Devamı

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi de (NASA) Türkiye’den canlı yayın yapmış ve güneş tutulmasının görüntülerini tüm dünyaya geçmişti. Türkiye’de bundan sonraki ilk güneş tutulması 2060 yılında gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!