İnce: Edirne'den Tunceli'ye gönül köprüsü kurdum

Güncelleme Tarihi:

İnce: Edirneden Tunceliye gönül köprüsü kurdum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2018 21:23

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Tunceli ve Elazığ mitinglerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı eleştirirken, “İnce açıklasın dördüncü köprüyü nereye yapacak’ diyor. Edirne’den Tunceli’ye gönül köprüsü kurdum. Dünyanın en büyük köprüsü” dedi. İnce, konuşmalarında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

REYTİNGİ BEN KATARIM

“SİYASET uzun, ince bir yol. Uzun kısmı bitti, ince kısmındayız şimdi. Meydanlarda diyor ki, geçim sıkıntısı var, mutfakta enflasyon yüzde 30, milletin tenceresine et girmiyor. Gel bunları konuşalım, cari açık 55 milyar doları geçti, gençlerin yüzde 50'si işsiz. İstediğin bir TV kanalında yüreğin, bilgin, cesaretin varsa, gel çık diyorum. Çocuklara dedim ki şu reytingleri kontrol edin. Erdoğan 11, benimki 44. Benim dörtte birim kadar izlenmiş, hava durumu bile Erdoğan'dan fazla izlenmiş. Tunceli'de rakibime sesleniyorum, reytingi ben sana katarım. Gel benimle TV'ye çık da havan olsun biraz. Dünya lideriysen gerçekten, ne diye korkuyorsun? Ben adam yemem, tartışacağız.

ÇOCUKLARA ÜÇ DİL

Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz. Çocuklara resmi dil Türkçe öğreteceğiz, evinde konuştuğu, anasıyla konuştuğu dil neyse onu öğreteceğiz. Kürtçe ise Kürtçe, Arapça ise Arapça, hangisiyse o. Uluslararası bir dil öğreteceğiz; İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Japonca, Çince, Rusça. Dünya vatandaşı yapacağız çocuklarımızı. Din eğitimini nasıl yapacağız? Trabzon'da ne diyorsam, Diyarbakır'da onu konuşuyorum, yalan yok, kıvırmak yok. Türkiye’de muhafazakâr kesim var, çocuğuma iki saat din kültürü ahlak bilgisi yetmez, fıkıh, kelam, hadis, seçmeli olarak dersleri istiyorum diyor. Madem istiyorsun, devlet sana bunları verecek. Biri diyor ki; zorunlu din dersi istemiyorum, hay hay sana da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar, istemeyene yok. Din ve dil eğitiminin çözümü budur.
devlet çöktü
Türkiye'nin hali içler acısı. Hâkim adam, milletvekili adaylarıyla esnaf ziyaret yapıyor. Danıştay üyesi benim aleyhimde tweet atıyor, kaymakam milletvekili adayının mikrofonunu tutuyor. At izi it izine karıştı, devlet çöktü. Bunları o Meclis'te rahmetli Kamer Ağabey ne güzel anlatıyordu, ne güzel hadlerini bildirirdi.

Haberin Devamı

SEÇİLMEDEN HİZMET

Türkiye'de bir ilk oluyor, seçilmeden millete hizmetler devam ediyor. Ben 3600 vereceğim diyorum, 48 saat içinde OHAL'i kaldıracağım diyorum, aklı başına geldi OHAL'i kaldıracağım diyor. Başka bir şey daha çok ilginç. Bayramda İstanbul'a giden var mı? Demirel'in yaptığı köprüden ücretsiz, Erdoğan'ınkinden parayla geçiyorsun. Bayramdan sonra ikisi de parayla. Demirel'in yaptığı köprü 11, Erdoğan'ınkisi 228 lira. Dün aklı başına geldi, Kurban Bayramı’nda bizimkini de ücretsiz yapacağız diyor. Ben insanları kırma, sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye yapma bırak bunları dedim. ‘Dördüncü köprüyü de İnce gelir yapar’ dedim. ‘İnce açıklasın dördüncü köprüyü nereye yapacak’ diyor. Edirne'den Tunceli'ye gönül köprüsü kurdum. Dünyanın en büyük köprüsü. Bu seçim iki zihniyet arasında olacak. Bir yanda yalan söyleyenler, devleti soyanlar, milleti bölenler, iftira atanlar, sahte belge düzenleyenler, kumpas kuranlar. Öbür yanda biz milletin evladı, hepimizin cumhurbaşkanı.

Haberin Devamı

YILDIRIM ‘TAMAM’ DEDİ

Buraya gelmeden Binali Yıldırım’dan müjdeyi aldım. Ne dedi, Tunceli’de ‘Tamam’ dedi. Allah’tan Binali var, seçimin neşesi. 24 Haziran’dan sonra başbakanlık bitiyor Binali Yıldırım’ın. Bir insan kendi kendini bitirmek için miting yapar mı?”

MUNZUR ÖZGÜR AKACAK

MUHARREM İnce, Tunceli’de Seyit Rıza Meydanı’ndaki mitingde “FETÖ’nün giremediği tek il Tunceli. KHK ile burada işten atıyorlar. Moralinizi bozmayın, kaç gün kaldı ki. Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak. Hiç merak etmeyin” dedi.

‘BEN HAK, HUKUK, ADALET DİYORUM ERDOĞAN ÇAY, KEK, ORALET DİYOR’

İNCE, “Ben diyorum ki hak, hukuk, adalet; Erdoğan çay, kek, oralet diyor” dedi ve şöyle devam etti: “16 yılın sonunda bulduğu projeye bak. Ben diyorum ki, her mahalleye kreş. Çocuklar kreşe, kadınlar işe gitsin diyorum. O diyor ki, her mahallede bir kıraathane olsun. İnce hastalık korkusu mönüyü bile değiştirdi. Çayla kek vardı, sonra kekin yanına çorba ilave etti, Eskişehir’de Tatar böreği, İzmir köfte, Edirne ciğeri. Ben köy çocuğuyum, saraylı olan sensin. Sen de benim gibiydin bir zamanlar, gariban çocuğuydun. Şimdi 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyorsun. Unuttun o kentsel dönüşümdeki halkı, imam hatip lisesindeki ütüsüz pantolonu, unuttun. Sen bu ülkeyi Washington, Brüksel’den yönetiyorsun, ben Ankara’dan yöneteceğim.”

Haberin Devamı

İnce: Edirneden Tunceliye gönül köprüsü kurdum

ŞEHİT BABASINA ZİYARET

İNCE. İzmir’deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’in Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören babası Zeki Sekin’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu ve Babalar Günü’nü kutladı. Sosyal medya hesabından oğluyla bir fotoğrafını da paylaşan İnce, “Babalar Günü’nde oğlum Salih Arda’yla birlikte mitinge gidiyoruz” yazdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!