İmza benim

Güncelleme Tarihi:

İmza benim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2014 01:06

AMASRA’ya termik santral kurulmasına izin verilmesiyle bir anda eleştirilerin hedefi olan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, santral yapımıyla ilgili izin onayının altında kendi imzasının bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Bunun siyasi sorumluluğunun farkında olduğunu söyleyen Güllüce, TBMM’deki sohbetinde şunları söyledi: “ÇED raporları, çevreyi koruma amacıyla ince eleyip sık dokuyarak, teknik bir heyetin incelemesinden sonra veriliyor. Belli şartlar var, o şartlarda yaparsa doğaya, çevreye zarar vermeyeceği kanaati var. Orada, yerin altında çok kıymetli kömür var. O kömürü Türkiye’nin değerlendirmesi gerekiyor. Tesisin çok modern olması, çevre koruma değerlerine uygun çalıştırılması halinde, zarar söz konusu olmayacak. Hem çevre hem turizm korunacak.
Viyana’da kola içtim
Nasıl yapacağınız önemli. Viyana’nın merkezinde çöp arıtma tesisi var. Ben kola içtim orada, kokusunu dahi hissetmedim. İstenince oluyor. Teknoloji bunu sağlıyor. Bugüne kadar o firmadan başka müracaat eden de olmamış. Çok ciddi korumamız ama aynı zamanda da kullanmamız lazım. Belirlediğimiz koşullarda çalıştırılırsa, çevreye zarar vermez. Koşullara uyulmazsa, bu insani suç oluşturur. Her an kontrol ediyoruz. Online denetimlerimiz var.
Siyasi sorumluluğun farkındayım. Ama ben Türkiye’nin tamamını düşünmek zorundayım. Bu çağın yaman çelişkisi. Herkes her şeyi istiyor. Enerji kaynaklarımızı kullanmak durumundayız, peki ne yapacağız? Minimum, en az zarar vererek, nasıl yapacağımızı düşüneceğiz ama yapacağız. Bunu yapmazsak bizim hayat standartlarımız çok geriye gider. Sürdürülebilir denen kavram bu. Hem doğayı tahrip etmeyecek hem de imkanlardan da yararlanacaksınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!