İmralı Silivri ortak mı

Güncelleme Tarihi:

İmralı Silivri ortak mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:06

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘yeniden yargılama’nın İmralı ve Silivri için birlikte mi yapılacağının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Bir grup gazeteciye gündemi değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi:

Tutuklu milletvekillerine çözüm için AKP, CHP ve BDP’nin uzlaştığı anayasa değişikliği ile yeniden yargılama tartışmaları birtakım planlamayı beraberinde getirdi. Yaşanan süreçte herkesin bir rolü var. ‘Kumpas’ ifadesi bugüne kadar siyasette kullanılan bir ifade değil. Eğer yapıldıysa kumpası kimin yaptığının ortaya çıkması gerek. Yalçın Akdoğan kumpas var diyorsa, kimin yaptığını da biliyor demektir. Bilmiyorsa iftiracıdır. Biliyorsa üzerinde durmaları lazım. Böyle bir sözcüğü neden seçiyorsunuz? Siyasette hiç kullanılmayan bir sözcük.

‘Kumpas’ ifadesi bir anahtar sözcük gibi seçilerek gündeme getirildi. Kumpas ifadesinin kullanılmasıyla TSK, YARSAV ve TBB harekete geçti. Kumpas ifadesiyle başlayan tartışma ve buna bağlı gelişen süreçle yolsuzluğun üzeri örtüldü. Buradan bir alan açtılar. PKK’nın taleplerini neticeleninceye kadar götürecekler. Bizim bakış açımız bu. Suriye’de PYD 3 kantonlu özerk bir yapı oluşturdu. Böyle gelişmelerin olduğu bir dönemde yaşananların iyi analiz edilmesi gerek.

Operasyonun sonraki aşamasında Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Yasin El Kadı ve Usame Kutup var. 7-8 işadamı ve bürokratlar bulunuyor. Oraya gelince birden bağırtı koptu. Yeniden yargılamayla neyin kastedildiğini görmeleri gerek. Yeniden yargılama gerçekten ihtiyaç mı duyuluyor? Yoksa başka bir yerlere mi gidilecek? İmralı, Silivri’yi beraber mi yapacaklar? Bunu Baralor Birliği’nin heyecanlı başkanının anlatması gerek.

Feyzioğlu randevusu iptal

BAHÇELİ, TBB Başkanı Feyzioğlu ile bugünkü randevusunu iptal etti. Yazılı açıklama yapan Bahçeli, şöyle dedi: “TBB Başkanı bir süredir bir dizi temaslarda bulunmaktadır. Başbakan’la Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya gelmiş, adaletin hakkını savunamadığı gibi, rüşvet ve yolsuzlukla ilgili herhangi bir eleştiri getirememiştir. Bu durum TBB Başkanı’na uygun düşmemiştir. Bu kişi, katıldığı bir televizyon programında şahsıma ve partimize yönelik eleştiride bulunmuş, ‘yeniden yargılama’ konusunda yanlış bilgilendirildiğimi ifade ederek grup konuşmamda kırıcı olduğumu iddia etmiştir. ‘Yeniden yargılamanın İmralı canisi ve PKK’lı militanlara kadar ulaşma kaygısını beyan etmemiz başkanı rahatsız etmiş ve ürkütmüştür. MHP’nin TBB Başkanı’ndan öğreneceği bir bilgi, dikkate alacağı parlak bir fikri de görülmemektedir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!