IMF'den Türkiye'ye yeni atama

Güncelleme Tarihi:

IMFden Türkiyeye yeni atama
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 07, 2007 09:54

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Yerleşik Temsilciliği'nde değişiklik yapıldı. Devlet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, görev süresi geçen ay dolan Hugh Bredenkamp'ın yerine Hüseyin Samiei'nin atandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada ayrıca, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Türkiye Masası  Şefi Lorenzo Giorgianni'yi tanışma amaçlı bir ziyaret için Türkiye'ye  davet ettiği belirtildi.

Giorgianni'nin ziyaretini 12-13 Eylül 2007 tarihlerinde yapacağı  kaydedilen açıklamada, Giorgianni'nin IMF Türkiye Yerleşik  Temsilciliği'ne yeni atanan Samiei'nin de eşlik edeceği ziyaretinde,  ekonomi yönetimindeki Bakanlar ile tanışma amaçlı görüşmelerde  bulunacağı ifade edildi.
       Â
IMF Türkiye Yerleşik Temsilciliği'ne Hugh Bredenkamp'ın halefi olarak  atanan Samiei, ülke çalışmalarında olduğu gibi, araştırma  faaliyetlerinde de yoğun tecrübeye sahip. 2004 Ağustos ayından bu yana,  IMF'nin Araştırma Bölümü'ne bağlı Enerji ve Emtia İzleme Birimi'nin  Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Samiei, bu tarihten önce de IMF'nin  Avrupa Bölümü'nde Birleşik Krallık masasında çalıştı ve Letonya ile  Arnavutluk masalarının şefliğini yürüttü. Samiei, IMF'ye katılımından  (1992) önce Cambridge Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev  yaptı.

Haberin Devamı

London School of Economics'ten lisans ve master derecelerini alan  Samiei, doktorasını İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nde yaptı.  İran ve Birleşik Krallık'tan çifte vatandaşlık sahibi olan Samiei'nin,  döviz kurları, para politikası, emtia fiyatları, doğrusal olmayan  ekonometri ve tasarruflara ilişkin çok sayıda yayını bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!