"İmdat! Kedim mahsur kaldı"

Güncelleme Tarihi:

İmdat Kedim mahsur kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 00:16

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) özellikle kız çocuklarının okula erişimi için kurduğu telefon hattına birbirinden ilginç çağrılar düşüyor.

Haberin Devamı

Eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla 1 Mart 2012’de hizmet vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi (MEBİM) 147; öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşlardan gelen soru, talep, görüş, öneri, ihbar ile şikayetleri değerlendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yürütülen MEBİM 147’ye, ilginç çağrılar da ulaşıyor. Acil durumlarda da destek hizmet sağlayan MEBİM, güvenlik güçleriyle koordineli çalışarak çözüm üretiyor. Hatta ulaşan ilginç çağrılardan bazıları şöyle:

ÖĞRENCİNİN ÜZERİNE KİLİTLEDİLER

Gaziantep’te halk eğitim merkezi öğrencisinin kurumda kilitli kalması üzerine bir vatandaş polisi aradı. Halk eğitim merkezi müdürüne ulaşamayan görevli polis memurları MEBİM 147’den yardım istedi. MEBİM’de görevli personel ilgililer ile görüşerek halk eğitim merkezinde mahsur kalan öğrencinin kurtarılmasını sağladı.

Haberin Devamı

İzmir’de bir kadının yavru kedisi kayboldu. Saatlerce kedisini arayan kadın, akşam saatlerinde kapalı olan okuldan kedisinin sesinin geldiğini fark etti. MEBİM’i arayan kadın, “İmdat, kedim okulda mahsur kaldı” diyerek yardım istedi. Çağrı üzerine harekete geçen iletişim merkezi personeli, okulun açılmasını sağlayarak minik kediyi sahibine kavuşturdu.

‘ÇOCUĞUM OKULA GİTMEK İSTEMİYOR’

Bir veli, okula gitmek istemeyen çocuğu için MEBİM’den yardım istedi. Veli, çocuğunun okula gitmesi için ikna edilmesini talep etti. İletişim merkezinde görevli ‘vatandaş temsilcileri’ ailenin evine gitti. Yapılan görüşme sonrasında öğrenci okula devam etmesi konusunda ikna edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!