İmamı öldüren ayı bulunamadı

Güncelleme Tarihi:

İmamı öldüren ayı bulunamadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2010 15:27

Erzurum'un Pazaryolu ilçesine bağlı Kılıççı köyünde, 12 Eylül'deki referandumda sandık başkanlığı görevine giden Özel Çakır'ın (30) ölümüne neden olan ve “itlaf edilebilir” izni verilen ayı, profesyonel avcıların yaptığı takibe rağmen bulunamadı.

Haberin Devamı

Pazaryolu Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, 12 Eylül tarihinde yapılan referandumda, Kılıççı köyü sandık başkanı olan Özel Bakır'ın (30) cesedinin, aynı gün Çatakbahçe köyü yolunda bulunmasının ardından yapılan otopsi sonucunda, Bakır'ın ayı saldırısı sonucu öldüğünün belirlendiğini hatırlattı.

Ardından harekete geçtiklerini ifade eden Soğukpınar, söz konusu ayının itlafı için valiliğe yazı yazdıklarını belirterek, “Daha sonra silsile yoluyla, gerekli resmi karar alındı. Günübirlik verilen bir karar. Yani belli bir süreyi kapsayan bir karar. Başka ayıların vurulması falan söz konusu değil. Yani zarar veren o ayının itlaf edilme çalışmasıdır” dedi.

Soğukpınar, hayvan haklarının çok önemli olduğunu ancak insanlara zarar vermesi halinde kanunlarla bu tarz çalışmaların mecburen yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Kim ister ki bu tarz bir olay, ikinci bir vatandaşımızın başına gelsin. O konuda hiç kimseye izah bile yapamayız. Av yetkisi olan arkadaşlarımız, yerel kişiler jandarma koordinatörlüğünde çalışma yapıyorlar. Ancak şu ana kadar bir sonuç alınamadı. İnşallah söz konusu ayının başka bir kişiye zarar vermesini önleriz.”

Haberin Devamı

Bu arada, ayının itlafı için alınan izin süresinin dolduğu, 4 kişilik profesyonel avcıdan oluşan ekibin, bugün herhangi bir çalışma yapmadığı belirtildi.
Çakır'ın ölümüne neden olan ayının önümüzdeki günlerde kesin tespit edilmesi halinde, izinli olarak itlaf edilebileceği öğrenildi.

Bakandan katil ayıya ‘vur’ emri sorusuna ilginç cevap

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum’da köy imamını öldüren ayı için ‘vur’ emri verilmesinin ardından son durumu soran gazetecilere, konunun bakanlığıyla ilgili olmadığını belirterek, “Bu konuyu Sağlık Bakanı’na sorun” cevabını verdi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!