İmam hatipliler polis olamayacak

Güncelleme Tarihi:

İmam hatipliler polis olamayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2001 00:00


Haberin Devamı

TBMM'de dün 9 aylık mesleki temel eğitim veren polis okullarının, polis yüksekokulları haline dönüştüren tasarının, imam hatip lisesi mezunlarının polis olmasını engelleyen maddesi benimsendi.

Sözkonusu tasarının iki hafta önceki görüşmeleri sırasında koalisyon ortakları arasında bu konu nedeniyle kriz yaşanmıştı. MHP milletvekilleri, imam hatip lisesi mezunlarının polis okuluna girmesinin önlenmesine tepki gösterip Genel Kurula katılmamış ve Meclis'i tıkamışlardı. Bu sırada bir önerge savaşı yaşanmış ancak İçişleri Bakanı ANAP'lı Sadettin Tantan'ın imam hatiplileri devre dışı bırakan ancak ticaret ve turizm meslek lisesi mezunlarının da sınavlara girebilmesini öngören önergesi kabul edilmişti.

FP'liler, benimsenen önergenin içinde bulunduğu maddenin oylaması sırasında ‘toplantı yeter sayısı’ istemiş, yapılan yoklamada ANAP ve MHP sıraları büyük miktarda boş olduğu için yeter sayı bulunamamıştı. Yarım saat aradan sonra da yeter sayısı bulunanamayınca, ‘imam hatiple’ ilgili madde oylanamadan oturuma sona verilmişti.

Dün yapılan sözkonusu madde oylamasında da 130 kabul, 83 ret ve 1 çekimser oy kullanıldı. FP'liler, oylama sonucunu alkışlarla karşılarken, TBMM Başkanvekili Nejat Arseven, karar yeter sayısı olmadığı için birleşime ara verdi. Genel Kurul salonunda bu sırada yoğun kulis yaşandı. FP Grubu çoğunlukla Genel Kurul'a gelip, MHP'de fire yaşanmasına rağmen yapılan oylamaya 184 milletvekili katıldı. 8'e karşı 176 oy ile madde benimsendi.

28 ŞUBAT'IN TOZU

Görüşmeler sırasında FP'li Nazlı Ilıcak, ‘‘28 Şubat tozunu üzerinizden atamazsanız AB'nin kıyısına bile yanaşamazsınız’’ dedi. Ilıcak, imam hatiplilerin polis okullarına girişinin engellenmesinin ayrımcılık olduğunu iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!