’İmam doktor’u CHP’li eski bakanın sözleriyle savundu

Güncelleme Tarihi:

’İmam doktor’u CHP’li eski bakanın sözleriyle savundu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2005 00:00

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, CHP’lilerin, "İmam-doktor yetiştirmek istiyorsunuz" eleştirilerini, CHP’li eski bakan Mustafa Üstündağ’ın sözleriyle yanıtladı. Çelik, Üstündağ döneminde dile getirilen talepleri, bugün kendilerinin yerine getirdiğini savundu.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin Genel Kurul’daki görüşmelerinde temel tartışma, Açık Öğretim Lisesi yönetmeliğindeki değişiklikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki gelişmeler üzerinde oldu.

TRUVA ATI GİBİ

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, "Yeni yönetmeliğin amacını hangi anlayışla savunacaksınız? Bu liseleri, Truva Atı gibi kullanacaksınız" dedi. Çelik, şöyle konuştu:

ŞÛRA METNİ
/images/100/0x0/55ea857af018fbb8f8856bcf


"9. Milli Eğitim Şûrası’ndaki bir metni okumak istiyorum. CHP’nin 1974’teki Milli Eğitim Bakanı Mustafa Üstündağ, şöyle diyor: ’Ortaöğretimde, yükseköğretime hazırlayan programlardan hayata ve iş alanlarına hazırlayan herhangi bir programa geçebileceği gibi -yani, meslek liselerine geçebileceği gibi- hayata veya iş alanlarına hazırlayıcı bir programdan yükseköğretime hazırlayan herhangi bir programdan birine de geçebilir. Bu geçiş imkanları, herhangi bir programı başararak -bakın, arkadaşlar bunun altını çiziyorum; bizim yaptığımız aslında budur- diploma almış olanlar ile diploma almadan okuldan ayrılmış bulunanlara da tanınır.’ Üstündağ’ın, burada söyledikleriyle, bizim yaptığımız arasında zerre kadar fark yoktur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!