İllerde yapılacak yardımlar

Güncelleme Tarihi:

İllerde yapılacak yardımlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2006 11:47

Yurt Haberleri Müdürlüğü - Ramazan ayında belediyeler, valilikler ve hayırseverler yoksullara yönelik yardım paketleri ve iftar yemeği verme hazırlıklarını sürdürüyor.

Antalya Valiliği yoksullara vermek amacıyla 40 bin gıda paketi hazırlatırken, merkez ilçe Muratpaşa Belediyesi de ramazan ayı boyunca Pazartesi Pazarı'ndaki aşevinde günde 15 bin kişiye iftar ve sahur yemeği verecek.

Antalya'nın 5 bölgesinde kurulacak ramazan çadırlarında da ay boyunca günde yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verilecek. Büyükşehir Belediyesi, her gün 4 bin 400 kişiye yemek verecek, 12 bin 500 aileye gıda paketi yardımı yapacak. Gıda paketlerin büyük kısmı evlere bırakılacak, bir kısmı da yardım merkezinden verilecek.

Kepez Belediyesi de 3 bölgede oluşturulacak iftar çadırlarında biner kişiye iftar yemeği verecek. Belediye, ayrıca 5 bin kişiye ramazan paketi dağıtacak.

Yozgat'ta ise belediyeler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından merkez, Akdağmadeni, Sorgun, Şefaatli, Sarıkaya, Yerköy ve Boğazlıyan ilçelerinde kurulacak iftar çadırları ve aşevlerinden günde yaklaşık 10 bin kişi yararlanacak.

Bingöl Belediyesi de günde 10 bin kişiye iftar yemeği dağıtacak. Hazırlanan yemekler 7 ayrı merkezde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

YARDIMLARDAN BAŞLIKLAR

-Adana'da kurulacak iftar çadırlarında ana menüyü, Adana kebabı oluşturacak. Merkez ilçe Seyhan Belediyesince Atilla Altıkat köprüsü yakınlarında kurulacak 1500 kişilik iftar çadırında, vatandaşlara sıcak yemek dağıtılacak.

-Mersin Büyükşehir Belediyesi, günde en az 3 bin kişiye iftar yemeği verecek. Alt kademe Yenişehir Belediyesi ile Mezitli Belediyesinin kuracağı iftar çadırlarından günde 3 bin 200 kişi faydalanacak.

-Antakya Belediyesi, 3 bin aileye gıda paketi dağıtacak. Belediyenin geçen yıl hizmete açtığı ve 24 saat ücretsiz sıcak çorba dağıtılan “Çorba Evi”nde de ramazan süresince 3 çeşit sıcak yemek sunulacak.

-Afyonkarahisar SYDV, yaklaşık 1750 kişiye gıda yardımı yapacak. Belediye ise 5 ayrı noktada kurulacak iftar çadırlarında günde 3 bin 500 kişiye yemek verecek.

-Isparta Valiliği aşevinde 648 kişiye, belediye ise yaklaşık 1500 kişiye iftar yemeği verecek.

-Burdur Belediyesi, 2 yerde kurulacak çadırlarda toplam bin kişiye iftar yemeği verecek, bin aileye gıda paketi dağıtacak, 300 ailenin evine sıcak yemek götürecek.

-Aydın Belediyesi de 250 yoksul ailenin iftar yemeklerini evlerine ulaştıracak.

-Bitlis Belediyesi, yoksul vatandaşlara yardım paketleri dağıtılacak. SYDV, vatandaşların dilekçeyle başvurması halinde nakdi yardımda bulunacak.

-Bursa Valiliği ihtiyaç sahibi 20 bin aileye, Kızılay Bursa Şubesi de 1500 aileye kuru erzak yardımı yapacak.Büyükşehir Belediyesi Fomara Fevzi Çakmak Katlı Otoparkı'nda her gün yaklaşık 4 bin kişiye iftar yemeği verecek, 5 bin kişiye erzak yardımında bulunacak.

Bursa merkez Osmangazi İlçe Belediyesi, 600 kişiye yemek, 3 bin kişiye erzak dağıtacak. Merkez Nilüfer Belediyesi yaklaşık bin kişiye erzak, Yıldırım Belediyesi 5 bin 725 kişiye sıcak yemek ve 10 bin aileye kuru gıda dağıtımı yapacak.

-Balıkesir Belediyesi, 3 ayrı ramazan çadırında her gün 4 bin kişiye iftar yemeği verecek, 5 bin kişiye erzak yardımı ulaştıracak. Balıkesir Ticaret Odası 1250 kişiye, Sanayi Odası bin kişiye, Uşşaki Vakfı da yaklaşık 3 bin kişiye erzak dağıtacak.

-Kütahya SYDV, 3 bin aileye gıda yardımında bulunacak. Kütahya Belediyesi, Kültür Sarayında 600 kişiye iftar yemeği verecek. Ticaret ve Sanayi Odası 600 aileye, Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı 500 aileye gıda yardımı yapacak.

-Yalova SYDV, 1500 aileye erzak yardımı yapacak. Belediye de Cumhuriyet Meydanı'nda kuracağı ramazan çadırında bin kişiye iftar yemeği verecek.

-Bolu Belediyesi, ramazan ayı boyunca yaklaşık 2 bin kişiye yemek verecek.

-Çanakkale Sanayici ve İş Adamları Derneğince 300 kişilik iftar çadırı kurulacak. Vakıflar Şube Müdürlüğü ile Kızılay Çanakkale Şubesi 2 bin 200 kişiye erzak dağıtacak. SYDV de 1200 aileye sıcak yemek ve erzak yardımı yapacak.

-Denizli'de 3 ayrı yerde kurulacak çadırda her gün 3 bin 500 kişiye, Denizli Genç Tüccar ve İş Adamları Derneği de 2 ramazan çadırında 4 bin 500 kişiye iftar yemeği verecek.

-Diyarbakır SYDV günde 5 bin kişiye, Kızılay Aşevi de bin kişiye yemek dağıtacak.

-Batman Belediyesi, 2 aşevinde günde bin kişiye yemek ulaştıracak. İş adamı Davut Günaydın 2 aşevi açarak, günlük 2 bin kişiye iftar yemeği verecek.

-Mardin Belediyesi, kuracağı iftar çadırında günde 3 bin kişiye iftar yemeği dağıtacak.

-Siirt Belediyesi günde 1500, Siirt İş Adamları Derneği 500, hayırsever bir vatandaş da 150 kişiye iftar yemeği verecek. SYDV ise günde bin kişiye sıcak yemek ulaştıracak.

-Kızılay Edirne Aşevi, her gün 750 kişiye sıcak yemek yardımında bulunacak. Kırklareli Belediyesi, 1200 paket kuru gıda yardımını yoksul vatandaşların evlerine ulaştıracak. Tekirdağ Belediyesi, kentin 4 farklı noktasında iftar çadırı kuracak.

-Elazığ Belediyesi, ramazan ayında günde yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği verecek. Mamuret'ül-Aziz Vakfı ise bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.

-Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Genç İş Adamları Derneğince Aziziye Anıtı önünde kurulacak iftar çadırında 1200 kişiye iftar yemeği verilecek. Büyükşehir Belediyesi, 500 kişiye kuru gıda yardımında bulunacak.
-Iğdır Belediyesinin kuracağı iftar çadırında 500 kişiye 3 çeşit yemek verilecek. Yaklaşık 300 aileye kuru gıda yardımında bulunulacak. Iğdır Valiliği de yaklaşık 2 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.

-Muş Belediyesi, 2 bin 500 vatandaşa iftar yemeği verecek.

-Erzincan'da, 4 bin aileye 40'ar kiloluk kuru gıda yardımı yapılacak. Belediye yemekhanesinde günde 600 kişiye iftar yemeği dağıtılacak. Kars Belediyesi de günde 200 kişiye iftar yemeği verecek.

-Eskişehir'de, belediye ve sivil toplum örgütlerince 8 bin 500 gıda paketi dağıtılacak, 5 iftar çadırında günde yaklaşık 5 bin kişiye yemek verilecek.

-Bilecik SYDV 367 kişiye, Bilecik Belediyesi de bin aileye kuru gıda yardımı yapacak. Belediye Kültür Sitesi'nde günde 500 kişiye iftar yemeği verilecek.

-Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin 3 ayrı noktasındaki iftar çadırında günde bin kişiye yemek dağıtacak. 9 bin 500 gıda paketi de yardıma muhtaç ailelere ulaştırılacak.

Metropol ilçe Şahinbey Belediyesi, 4 iftar çadırı kuracak, 5 bin aileye gıda paketi dağıtacak. Şahinbey Kaymakamlığı işbirliği ile Hoşgör Aşevi'nde günde 3 bin kişiye sıcak yemek verilecek. Gaziantep'teki Sani Konukoğlu Vakfı da 19 bin aileye gıda paketi dağıtacak.

-Kahramanmaraş Belediyesi, 15 bin aileye gıda paketi dağıtacak. Saçaklızade Vakfı 2 bin 900 aileye sıcak yemek, Kipaş Holding 15 bin aileye gıda paketi, Hayır ve İhsan Vakfı da 1500 aileye gıda paketi dağıtacak. Vakıf merkezinde kurulacak aşevinde, her gün 300 kişiye iftar yemeği verilecek.

-Kilis Belediyesi, günde 500 kişiye iftar yemeği verecek. Hayırsever Haydar Atınç ise yoksul ailelere 30 ton pirinç, 20 ton şeker dağıtacak.

-Adıyaman Belediyesi, bin kişiye gıda paketi dağıtacak ve belediye iftar çadırında her gün 1500 kişiye iftar yemeği verecek. Esnaf Odaları Birliği, bin kişiye gıda yardımı yapacak, her gün bin kişiye sıcak yemek verecek. Ticaret ve Sanayi Odası 2 bin, bir hayırsever 10 bin aileye gıda yardımı yapacak.

-Manisa SDYV, 5 bin yoksul vatandaşa gıda paketi dağıtacak. Manisa Belediyesi, il genelinde 18 bin kişiye yemek verecek. Aşevlerine gelemeyecekleri belirlenen 2 bin kişinin de evlerine yemek götürülecek. Ayrıca 2 bin 500 kişiye erzak yardımı yapılacak.

-Uşak Genç İş Adamları Derneği, günde bin kişiye iftar yemeği verecek, ihtiyacı olanlara erzak yardımı yapacak.

-Muğla Belediyesi, esnafın desteğiyle kurulacak iftar çadırında, günde bin kişiye 5 çeşit yemek dağıtacak.

-Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 7 bin kişiye gıda paketi dağıtacak. Hacıkılıç Medresesi, Kazancılar Çarşısı, Hatıroğlu Camisi Parkı ile Otobüs Terminali'nde günde yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verilecek.

-Kırşehir Belediyesi, iki ayrı yerde kuracağı iftar çadırlarında 5 bin kişiye yemek verecek, 2 bin kişiye gıda paketi dağıtacak. Ayrıca gecekondu semtlerinde 1500 aileye araçlarla yemek götürecek.

-Niğde'de SYDV, 2 bin aileye gıda paketi dağıtacak, Hüdavent Hatun Sosyal Salonu'nda her gün 1500 kişiye iftar yemeği sunacak.

-Nevşehir Belediyesi, her gün 700 kişiye iftar yemeği verecek. Kızılay Nevşehir Şubesi, 400 aileye gıda paketi dağıtacak.

-Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl İzmit merkez, Körfez ilçesi, Dilovası ve Çayırova beldelerinde kuracağı iftar çadırlarında vatandaşlara yemek verecek. Ayrıca 30 bin dar gelirli aileye gıda paketi dağıtacak.

-Karaman Belediyesi, 2 bin 500 kişiye gıda yardımında bulunacak, her gün 800 kişiye iftar çadırından yemek verecek. Karaman Sosyal Hizmetler Vakfı, 1800 kişiye gıda yardımında bulunacak. Aksaray'da ise yoksullara gıda yardımı yapılacak.

-Adapazarı Büyükşehir Belediyesi, Gar Meydanı'nda bin kişilik iftar çadırı kuracak. 1084 aileye kuru gıda yardımı yapılacak, 300 kişiye pişmiş yemek götürülecek. İlçe belediyeleri ise günde yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği verecek, 3 bin 200 aileye gıda yardımı yapacak.

-Samsun'da, çeşitli meslek ve sivil toplum kuruluşları, yaklaşık 2 bin kişiye gıda paketi dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi, günde yaklaşık 1500 kişiye iftar yemeği verecek. Büyükşehir Belediyesi ile ilk kademe belediyeleri, 15 bin kişiye ramazan paketi dağıtacak.

-Ordu Sanayici İş Adamları Derneğinin kuracağı iftar çadırında, günde 600 kişiye yemek verilecek. Ordu Aşevi'nde 500 aile için iftar yemeği çıkarılarak, evlere servis yapılacak. Ordu Belediyesi 2 bin 500, Ticaret Borsası ile Ticaret Sanayi Odası, 1500'er aileye gıda paketi dağıtacak. SYDV de kayıtlı ailelere yaklaşık 5 bin gıda paketi yardımında bulunulacak.

-Sinop Belediyesi, kuracağı iftar çadırında, çeşitli kişi ve kuruluşların desteğiyle her gün 250 kişiye iftar yemeği verecek.

-Amasya SYDV, yoksul ailelere yaklaşık 84 bin YTL tutarında gıda ve nakdi yardımda bulunulacak. Ticaret ve Sanayi Odası ise 2 bin aileye gıda yardımı yapacak.

-Sivas Belediyesinin kuracağı iftar çadırında, günde bin kişiye sıcak yemek verecek. Kızılay Sivas Şubesi ile Ticaret ve Sanayi Odası, 950 aileye gıda yardımı yapacak. Suşehri Belediyesi, iftar çadırında günde 300 kişiye yemek verecek. Gürün Belediyesi ve Gürün Kültür Vakfı da yoksul 400 aileye gıda yardımı yapacak.

-Tokat Belediyesi, Sulusokak'ta 400 kişiye sıcak yemek verecek. Tokat Belediyesi Aşevi Müdürlüğü de günde 7 bin kişiye yemek dağıtacak.

-Şanlıurfa'da, SYDV ve belediye tarafından yaklaşık 10 bin 250 aileye kuru gıda, 16 bin aileye ise günlük sıcak yemek yardımı yapılacak.

-Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Trabzon, Gümüşhane, Artvin ve Giresun'un ilçelerindeki 4 bin 550 aileye kuru gıda yardımı yapacak.

-Trabzon Belediyesi, Belediye Sosyal Tesislerinde günde 200 kişiye iftar yemeği verecek, 3 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.

-Rize SYDV, yaklaşık 5 bin aileye kuru gıda yardımının yanı sıra 200 aileye iftar yemeği dağıtacak. Belediye, günde 350 kişiye iftar yemeği verecek, ayrıca 4 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.

-Bayburt Belediyesi, 200 kişilik iftar çadırı kuracak. İftar yemeğini bir hafta süresince belediye, sonraki günlerde hayırsever iş adamları karşılayacak. Ticaret ve Sanayi Odası ise 30 bin YTL tutarında gıda yardımı yapacak.

-Gümüşhane'de, toplam 1790 aileye kuru gıda dağıtılacak. Gümüşhane Valiliği 300'ü öğrenci olmak üzere 900 kişiye, Belediye de 150 kişiye iftar yemeği verecek. Kelkit Kaymakamlığı ile Belediyesi toplam 500 vatandaşa iftar yemeği sağlayacak.

-Artvin Belediyesi 100, Kızılay ise bin aileye gıda paketi yardımında bulunacak. Giresun'da da SYDV ve Belediye tarafından çeşitli yardımlar yapılacak.

-Van Belediyesi, her gün 2 bin kişiye 3 çeşit sıcak yemek ikram edecek, 8 bin aileye kuru gıda yardımı yapacak.SYDV, 7 bin aileye temel gıda malzemeleri bulunan yardım paketlerini dağıtacak.

-Ağrı Belediyesi, her gün yaklaşık bin kişiye iftar yemeği dağıtacak. İstanbul Bayrampaşa Belediyesi ise 9 Ekimde, kentte 2 bin kişiye bir günlük iftar yemeği verecek.

-Zonguldak Belediyesi, kuracağı iftar çadırında 800 kişiye, SYDV de evlere servisle 500 kişiye sıcak yemek dağıtacak.

-Karabük Belediyesince kurulacak iftar çadırında 500 kişiye sıcak yemek verilecek, 1500 ailenin kuru gıda ihtiyacı karşılanacak.

-Bartın Belediyesi aşevinde, vatandaşların desteğiyle her gün 700 kişinin evine araçlarla sıcak yemek götürülecek.

-Düzce Belediyesi günde bin kişiye, Akçakoca İlçe Belediyesi 250 kişiye iftar yemeği verecek. Belediye bünyesinde kurulan Umut Işığı Birimi, 100 aileye kuru gıda yardımı yapacak. Gölyaka ilçesinde 400 kişiye iftar yemeği, Cumayeri ilçesinde 250 aileye, Kaynaşlı ilçesinde de 400 aileye gıda paketi verilecek.

-Kastamonu Belediyesince şehir merkezi ve Kırçeşeme'de oluşturulan “Halil İbrahim Sofrası”nda günde 500 kişiye sıcak yemek verilecek. Yaklaşık 3 bin yoksul vatandaşa da gıda yardımı yapılacak. Tosya, Taşköprü, Bozkurt ve İnebolu ilçelerinde, 650 kişiye sıcak yemek, 1250 kişiye de gıda paketi ulaştırılacak.

-Çankırı'da, Kızılay Derneği 200 aileye, SYDV 1100 aileye gıda yardımında bulunacak. Aşevinde 400 kişiye yemek verilecek. Kırıkkale SYDV, yoksul ailelere gıda yardımı yapacak.

-Çorum'da kurulan Gıda Bankası, 6 bin aileye gıda yardımında bulunacak. Çorum Belediyesi de 3 bin 500 aileye kuru gıda yardımı yapacak. SYDV, bin kişiye iftar yemeği verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!