İlker Başbuğ yine katılmadı

Güncelleme Tarihi:

İlker Başbuğ yine katılmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 12:18

İddianamelerin birleştirilmesinin ardından görülmeye devam eden Ergenekon davasına tutuklu sanık Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ yine katılmadı. Başbuğ, birleştirilmenin ardından dün görülen ilk duruşmaya da katılmamıştı. Ergenekon Davası’nda ifade veren tutuksuz sanık Hakan Arıkan iddia edilen Ergenekon terör örgütünün varlığına inanmadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’de görülen 61’i tutuklu 256 sanıklı Ergenekon Davası’nın 178. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin içinde bulunan küçük salonda yapılan duruşmada Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay, gazeteci Tuncay Özkan, Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, İbrahim Şahin, Danıştay Saldırısı dosyası sanığı Alparslan Arslan’ın da aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanık hazır bulundu. Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, emekli Albay Dursun Çiçek, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün de aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık ile duruşmalardan men cezası verilen tutuklu sanıklar İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Hikmet Çiçek, Osman Yıldırım, Semih Tufan Gülaltay,Serdar Öztürk, Mehmet Zekeriya Öztürk duruşmaya katılmadı. Duruşmada, OdaTv Davası’nın tutuklu bu davanın tutuksuz sanığı Yalçın Küçük ile birlikte 5 tutuksuz sanık da duruşmada hazır bulundu.

TUTUKSUZ SANIK HAKAN ARIKAN ÇAPRAZ SORGUSU YAPILIYOR

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese tutuksuz sanık Hakan Arıkan’a çapraz sorgusunun yapılacağını belirterek kürsüye çağırdı. Sorular üzerine Arıkan, Ata Ocağı Dergisi’nin Genel Yayın yönetmeni olduğunu belirterek, "İddia edilen Ergenekon örgütünün varlığına bile inanmamaktayım" dedi. Savcı Pekgüzel’in Ergenekon ismini ilk olarak ne zaman duydun? şeklindeki sorusuna tanık Arıkan, "Ergenekon ismini ilk kez destan olarak duymuştum. Ergenekon ismini daha sonrada soruşturmalarla birlikte görsel ve yazılı basından duydum" diye cevap verdi.

"ERGÜN POYRAZ SİTE KURDU"

''Tepkimiz.net sitesinin kim tarafından ne amaçla kuruldu, kurulmasında katkınız oldu mu?" sorusuna sanık Arıkan ise "Site, sevgili arkadaşım Ergün Poyraz (davanın sanığı) tarafından, kitaplarını yayınlamak amacıyla kuruldu. Çünkü yazıların çeşitli yerlerde yayınlanmasından rahatsızlık duyuyordu. Ergün Poyraz ile sık sık görüşürdük. O benim yanıma gelirdi ben onun yanına giderdim" diye konuştu. Savcı Pekgüzel’in, "Tepkimiz.net’te kimlerin yazacağına kim karar veriyordu?" sorusuna sanık Hakan Arıkan, sitede yazı yazacak olan kişileri Ergün Poyraz’ın belirlediğini söyledi. "Sitede kimlerin yazıları yayınlanıyordu?" şeklindeki soruya Arıkan, "Benim, Tuncer Kılınç paşa, Mehmet Şener Eruygur paşa, Osman Özbek paşa, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz, Muammer Karabulut’un yazıları yayınlanıyordu" diye cevap verdi. Sorular üzerine sanık Arıkan, miligüç.net sitesini de Ergün Poyaz’ın kurduğunu iddia etti.

''ERGÜN POYRAZ İLE DURSUN ÇİÇEK’İN GÖRÜŞMESİ OLDU MU?''

Savcı Pekgüzel, "AK Parti’nin kapatma davasıyla ilgili olarak Genelkurmay Başkanlığı’nca faaliyet gösteren irtica.org isimli internet sitesinde yayınlanan 'Apron’da namaz şov' başlıklı bir yazı çıktısı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca dosyaya delil olarak sunulmuş. Söz konusu çıktının yan tarafında tavsiye edilen siteler arasında 'tepkimiz.net' başlıklı sitenin de ismi yer alıyor. Dursun Çiçek ile Ergün Poyraz’ın görüşmesi oldu mu?" diye sordu. Sanık Arıkan ise "Hayır olmadı" diye cevap verdi.

Savcı Pekgüzel, sanık Poyraz’ın JİTEM’den para aldığına ilişkin bir belgenin dava dosyasında yer aldığını belirterek Arıkan’dan bu konudaki bilgisi olup olmadığını sordu. Bu konuda bir bilgi sahibi olmadığını belirten Arıkan, "Poyraz’ın kitapları satmıyordu. Son zamanlarda maddi kaynaklı sorunları vardı. İyice bunalmıştı. Memlekete gitmek istediğinden bahsediyordu" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!