İlk ziyareti Türkiye’ye yapması önemlidir

Güncelleme Tarihi:

İlk ziyareti Türkiye’ye yapması önemlidir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2009 00:45

TBMM Başkanı Köksal Toptan, büyük bir aksilik olmadığı takdirde, ABD Başkanı Barack Obama’nın muhalefet liderleriyle kendi odasında, kısa süreli ayrı görüşmeler yapacağını belirtti. Ulusal Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıdan ayrılırken Obama’nın ziyaretiyle ilgili soruları yanıtlayan Toptan, ziyaretin sadece Türkiye açısından değil dünya açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

Genel Kurul’a seslenecek

Toptan, "Obama, Avrupa’da üç yere uğrayacak. G-20’ler ile NATO zirvesine katılacak ve AB dönem Başkanı Çek Cumhuriyeti’ne uğrayacak. Demek ki dünyada ilk ziyaretini Türkiye’ye yapması önemlidir" dedi.

Obama’nın muhalefet liderleriyle yapacağı görüşmelerin, kendisiyle baş başa yapacağı 15 dakikalık görüşmenin ardından gerçekleşeceğini söyleyen Toptan, Obama’nın daha sonra genel kurula hitap edeceğini kaydetti. Obama’nın Bahçeli ile görüşmesi konusunda, TBMM Başkanlığıyla temasların olduğu yönündeki bir soru üzerine Toptan, "Ortada bir kriz yok, daha kesinleşmiş bir şey de yok. Muhtemelen dediğim gibi kısa süreli de olsa liderlerle Sayın Obama birer görüşme yapacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!