İlk yerli erotik çizgi filmi 6 bin kişi seyretti

Güncelleme Tarihi:

İlk yerli erotik çizgi filmi 6 bin kişi seyretti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2002 01:54

Filmlerin adları Çivi ve Gizah. Yaratıcıları Özger Sarıkaya, Tuna Sarıkaya ve Aslıhan Benderli üçlüsü. Üç genç, erotik yayın yapan internet sitelerinden pozisyonları incelemek zorunda kaldıklarını anlatıyorlar: ‘‘İnsanın o pozisyondaki görünüşünü çizmeye gelince çok zorlandık, pratikte yapmak gibi değil’’ diyor Özger Sarıkaya.

Özger Sarıkaya (30) Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar İç Mimarlık Bölümü'nü bitirmiş, master'ını Mimar Sinan Üniversitesi'nde tamamlamış. Tuna Sarıkaya Marmara Üniversitesi'nde halen grafik bölümü öğrencisi. Aslıhan Benderli Marmara Üniversitesi'nde tekstil eğitimine devam ediyor. Üçü de kendi deyişleriyle bilgisayarla sanat yapıyorlar. Önceleri çocuklar için İngilizce eğitim CD'leri yaptılar. İlk başladıklarında şu an kullandıkları teknoloji yoktu, maddi güçleri azdı. Yaptıkları bir film müziğini beğenen Fanatik Görüntü Sistemleri şirketinin sahibi Necdet Arkın'la tanışınca önleri açıldı. Fanatik Görüntü Sistemleri, Atatürk belgeselinden Dünya Kupası belgeseline kadar birçok CD-ROM hazırlayan, çok sayıda yerli, yabancı ve çizgi filmi VCD ve DVD formatlarında izleyiciye sunan bir firma. Üç genç bu firmanın altyapısından yararlanma olanağı buldular ve çizgi filme yöneldiler.

Üçlünün çizgi filme duydukları ilgi evde bir hobi olarak başlamıştı. Kendilerini filmlerde kahraman yapıp banka soyuyor, adam öldürüyorlardı. Hatta çağdaş bir Nasrettin Hoca tiplemesi bile yaratmışlardı. Nasrettin Hoca günümüzün bütün nimetlerinden yararlanıyor, chat yapıp barlarda dolaşıyordu.

Bu filmleri Fanatik Görüntü Sistemleri sahibi Necdet Arkın'a getirdiklerinde erotik çizgi film fikri ortaya çıktı. İlk film Çivi, Ocak 2002'de piyasaya çıktı ve 6 bin izleyiciye ulaştı. Talep olunca iki ay içinde Gizah'ı çizmeye başladılar ve aynı başarıyı yakaladılar.

Üçlünün kendi arkadaş çevresinden esinlenerek buldukları hikayeler var filmlerde. ‘‘Çivi’’de biraz da klasikleşmiş diyebileceğimiz, tatile çıkan iki kızın maceraları anlatılıyor. Arabalarının lastiği patlayınca iki genç kızın yolları ayrılır. Otostop yaparlar. Biri yakışıklı bir gencin arabasıyla, diğeri de yine yakışıklı ama motosikletli bir gençle yola devam eder...

‘‘Gizah’’ta ise Mısır'dan çalınan ve uçakla İstanbul'a getirilen çok değerli bir taşın hikayesinin çevresinde gelişen ve (tabii ki) erotik özellikleri ağır basan olaylar anlatılıyor. Bu filmde Ortaköy görüntüleri dijital kamerayla çekilmiş ve filme eklenmiş.

Filmlerin isimlerinde biraz zorlanılmış. Konu bütünlüğüyle ilgili bir isim bulamadıklarından, arabanın lastiğinin patlamasına sebep olan ‘‘Çivi’’ ilk filmin ismi olmuş. Gizah ismi ise Mısır'daki bir taştan geliyor.

Filmdeki karakterler, bu üçlünün arkadaş çevrelerinden yarattıkları kişilikler. Arkadaşları buna karşı çıkmamış, hatta hoşlarına bile gitmiş. Tabii benzerlik sadece fiziksel benzerlikten ibaret.

Şimdi üç boyutlu erotik çizgi film çalışmalarına başlamışlar. ‘‘Daha profesyonel, daha uçuk kaçık, diyaloglar daha esprili yazılacak’’ diyorlar. Üçlü, çizgi film dışında bilgisayar oyunları, çocuklar için eğitici CD-ROM'lar da yapıyor. Gelecek projeleri DVD formatında çizgi film yapmak. Fiyatları da diğer DVD'ler kadar yüksek değil sadece 10 milyon olacak.

Kendi seslerini kullandılar

En çok seslendirme aşamasında zorlanmışlar. Erotik sahnelerin dublajını yapanlar ancak kedi miyavlaması sesi çıkarabilmişler. Sonunda yine kendileri, evde seslerini bilgisayarla kadın sesine çevirip dublajı tamamlamışlar. Yaptıkları tüm çizgi filmler şu sıralar çok moda olan pop-art çizgisinde. Walt Disney'den bildiğimiz görüntü efektlerine rastlamak mümkün değil. Ama arka planın hareketliliğini, renk değişimini görebilirsiniz. Yabancı erotik çizgi filmlerde bulunan sadist, mazoşist öğeler kullanılmamış. ‘‘Onlardaki renkler soluktur, biz de renkler daha canlı’’ diyorlar.

Özgür Ruh koşuyor, Levent Yüksel söylüyor

Ailenin tüm bireylerini etkileyecek bir çizgi harikası Özgür Ruh (Spirit: Stallion of the Cimarron). Filmde Spirit (Ruh) adlı vahşi bir atın Vahşi Batı'ya yaptığı yolculuk anlatılıyor. Konu Vahşi Batı'nın Amerikalılar tarafından keşfedilmesinden önceki dönemde geçiyor. Spirit ordu tarafından ele geçiriliyor ve ilk kez insanlarla karşılaşıyor. Askerler atı evcilleştirmek isteseler de içindeki özgür ruh buna izin vermiyor. Spirit bir yolunu bulup kaçmayı başarıyor. Bir de aşk hikayesi var. Spirit, Rain adlı çok güzel renkli bir kısrağa aşık oluyor...

Özgür Ruh farklı bir animasyon filmi. İzleyiciyi güldürmek yerine duygulara hitap ediyor, zaman zaman da aksiyonun ibresi yükseliyor. Animasyon tekniği açısından kusursuz: Üç boyutlu bilgisayar teknolojisi geleneksel animasyonla birleştirilmiş.

Filmde atlar konuşmuyor. Spirit'in iç dünyasına ait ayrıntıların seslendirilmesi gerektiğinde ünlü aktör Matt Damon'ın sesi kullanılıyor. Filmin orijinalindeki bir başka ünlü ses, rock yıldızı Bryan Adams'ın şarkıları. Filmi Türkçe dublajlı izleyecek olanlar bu şarkıları Levent Yüksel'in sesinden dinleyecek. Levent Yüksel'in bu film için son derece özenli bir çalışma yaptığını söyleyelim.

Yönetmenliğini Kelly Asbury ve Lorna Cook'un yaptığı bu çizgi filmin Türkçe seslendirme kadrosunda yer alan isimler şöyle: Volkan Severcen, Ayhan Kahya, Arda Aydın, Kazım Akçar ve Galip Erdal.

ZAMAN TÜNELİ

Bilimkurgu klasiği, H. G. Wells'in romanı Zaman Tüneli'nden (The Time Machine) uyarlanan ikinci film, bu hafta gösterimde. Roman zamanda yolculuk fantezisini ele alıyor. Filmin yönetmeni Simon Wells, ünlü yazarın torununun torunu. Hartgeden karakterini Akıl Defteri ve Los Angeles Sırları filmlerinde oynayan Guy Pearce canlandırıyor. Şarkıcı Samantha Mumba uzak gelecekte Hartgeden ile arkadaş olan Mara'yı oynuyor. Filmde usta oyuncu Jeremy Irons da rol alıyor.

KAYIP VE ÇILGIN

Kayıp ve Çılgın (Lost and Delirious) üç genç kızın bir özel okuldaki hayatını anlatıyor. Film boyunca kızlar birbirleriyle olan ilişkilerini ve etraflarındaki insanların baskısını sorgularken gerçek aşkı arıyorlar. Film, Susan Swan'ın ‘‘The Wives of Bath’’ adlı romanından uyarlanmış. Kanada Quebec'li sinemacı Lea Pool'un ilk İngilizce filmi ‘‘Kayıp ve Çılgın’’ kaliteli bir film. Filmde Piper Perabo, Mischa Barton, Jessica Barton ve Fay Vaughn rol alıyor.

Vampir avcısı Blade geri döndü

Yarı insan yarı vampir olan Blade'in (Wesley Snipes) insanlığı vampirlerden korumak için giriştiği mücadele ikinci kez beyazperdede. 1998'e damgasını vuran filmlerden biri olan Blade, Guillermo del Toro'nun yönetmenliği ve Wesley Snipes'ın oyunuyla bir korku filmi klasiğine dönüşmüştü. Annesi ona hamileyken bir vampir tarafından ısırılan Blade, tüm ailesini vampirler yüzünden kaybeden Whistler ile birlikte vampir türünün kökünü kazımak için mücadeleye girişmişti.

İkinci film, birincisinin bittiği yerde, Moskova'da başlıyor ve Prag'da geçiyor. Blade'in yeni düşmanı, vampir topluluğu içinden çıkmış bir mutant olan Reaper. Bir kaza sonucunda ortaya çıkan bu yaratıklar, sadece insanların değil, vampirlerin de varlığını tehdit ediyor. Blade II'nin yönetmenliğini yine Del Toro yapıyor. İlk filmin yıldızları Wesley Snipes ve Kris Kristofferson filmin ikincisinde de rol alıyorlar. İkinci Blade'in çekiminde L-Cam adlı bir kamera kullanılmış. Bu sayede izleyici filmin içine çekiliyor, neredeyse üç boyutlu bir görüntü yakalanıyor. Del Toro filmin özel efektlerini çizgi roman şeklinde düzenleterek ayrı bir tat katmış. Başdöndürücü tünel sahnelerine dikkat.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!